Kiemelt hírek Sport Szentes

Birkózó Diákolimpia Szentesen – országos elismerésekkel

Dr. Papp László Birkózó Egyesület, a Magyar Birkózó Szövetséggel karöltve szeptember 11-én, a dr. Papp László Városi Sportcsarnokban rendezte meg a Kelet-Magyarországi Területi Diák I-II. Szabadfogású Diákolimpiát.
A Diák I. kcs. (2008-2009-ben születettek) és Diák II. kcs. (2010-2011-ben születettek) versenyszámaira összesen 177-en neveztek. A mintegy négy órás verseny ideje alatt számos izgalmas küzdelmet láthatott a közönség. A szentesi birkózók jól szerepeltek, elmondhatjuk, hogy mindenki a maximumot hozta ki magából. Voltak akik meglepetés eredményeket értek el.
A verseny tétje az Országos diákolimpiai döntőbe való feljutás volt. Akik érmet nyertek biztos ott lesznek a döntőben, a többieknek is van még esélyük, mert az indulók létszámától függ a feljutók létszáma.
A szentesiek eredményei:
Első hely: Barna Milán, Bogyó Benedek,
Második hely: Barna László, Nagy Dávid, Tápai Levente (a verseny egyik legfiatalabb versenyzője)
Harmadik hely: Dóczi Gergő
Kátai János, Sági Attila, Mata Ferenc most lemaradtak a dobogóról, de mivel az első nyolc között végeztek, így van esélyük a tovább jutásra.
A súlycsoportok első három helyezettjei éremdíjazásban, az első helyezettek 1-1 db extra ajándékcsomagot kaptak. A díjakat Lőrincz Viktor és Lőrincz Tamás, a magyar birkózó sport Tokiói hősei adták át.
Az eredményhirdetés előtt Bacsa Péter, a Magyar Birkózó Szövetség (MBSZ) alelnöke elismeréseket adott át. A MBSZ 100 éves fennállása tiszteletére alapított zászlót a dr. Papp László Birkózó Egyesületnek adta át. Az erre a centenáriumra alapított Oklevelet Szentes Városának ítélték oda, a sportág helyi támogatásáért.
Személyes ajándékot kapott dr. Kis-Tóth Tihamér, a dr. Papp László Birkózó Egyesület elnöke, Szirbik Imre, egykori polgármester, Szűcs Lajos egykori alpolgármester, Stréhling András, a dr. Papp László Birkózó Egyesület edzője.

Vélemény, hozzászólás?