Hírek Kiemelt hírek Szentes

Birkózó edzéssel zárták az évet a birkózók

A dr. Papp László Birkózó Sportegyesület december 21-én rendhagyó edzést szervezett a szokásos helyszínén, a Klauzál Gábor Általános Iskola tornatermében. Rendhagyó volt, mert a szülők nemcsak elkísérték gyermekeiket a tréningre, hanem be is álltak bemelegíteni, birkózni, tréfás ügyességi feladatokat megoldani.

Azért is rendhagyó volt az edzés, mert utána a sportolók, a szülők közösen mentek „bulizni”, vagyis egy közös vacsorára, a Fülig Jimmy vendéglátóhelyre (birkózói érdekeltség van az üzlet vezetésében…).

Először Rónyai Zoltán, az egyesület alelnöke értékelte az évet. Elsőként dr. Kis-Tóth Tihamért, az egyesület elnökét köszöntötte, aki az elmúlt napokban vehette át a Magyar Birkózók Szövetsége elismerését a sportág érdekében kifejtett ötven éves munkásságáért.

Az egyesület 2017.évi munkájának ismertetése során elhangzott, hogy a a szövetség által felállított egyesületi rangsorban az 53. helyen áll a dr. Papp László Birkózó SE (128 egyesület közül). Ez valamivel rosszabb, mint a tavalyi helyezés, de pontszámban többet gyűjtöttek minden eddiginél.

Egyre több versenyző ér el egyre jobb eredményt, az alelnök név szerint említette őket, és oklevéllel is jutalmazták őket. A legjobb eredmény Cseh Balázs érte el, aki szabadfogásban és kötött fogásban is Országos bajnok és Diákolimpia bajnok lett! Ezt a teljesítményt egyesülete egy „Szuperbajnok” serleggel ismerte el.

(b.) Mazula Erik edző, Cseh Balázs a Szuperkupával és Rónyai Zoltán alelnök

Balogh-Szabó Anna sportteljesítményére felfigyeltek a szövetség szakemberei, és felajánlották, hogy a továbbiakban a Kozma István Birkózó Akadémián folytassa sportpályafutását, és a következő esztendőben már ott birkózik majd.

Az alelnök megköszönte valamennyi edző munkáját, akik sokat dolgoztak a gyerekek birkózói tudásának fejlesztésén. Az idén Szilágyi Zoltán edző és Bődi Tamás szakvezető tevékenységét jutalmazták, egy kis ajándékkal.

(b.) Bódi Tamás és Szilágyi Zoltán szakvezetők

Az értékelés után következett a vacsora: a fiatalok hamburgereket és hot dogot, a felnőttek birkapörköltet fogyasztottak, majd jött a már más alkalmakkor is megszokott baráti beszélgetés a sportág múltjáról, jelenéről és jövőjéről.

Képgaléria:

 

 

 

dr. Kis-Tóth Tihamér
(b.) Bódi Tamás és Szilágyi Zoltán szakvezetők
Cseh Balázs apukája a Szuperkupával
(b.) Mazula Erik edző, Cseh Balázs a Szuperkupával és Rónyai Zoltán alelnök
navigate_before
navigate_next

Vélemény, hozzászólás?