Kiemelt hírek Sport Szentes

„Birkózó” nap Szentesen

Július 22-én több, nemzetközileg is ismert birkózó legenda látogatott el Szentesre, hogy egyrészt találkozzanak a sportág helyi vezetőivel, másrészt megnézzék az éppen ekkor a városban zajló országos serdülő birkózó táborban folyó munkát.

A program egy részéről már beszámoltunk itt a Gyors-on („Hegedűs Csaba olimpiai-világ- és Európa bajnok birkózó – Szentesen”), mivel nagyon sok minden történt aznap – most folytatjuk.

Délelőtt dr. Hegedűs Csaba, olimpiai- világ- és Európa-bajnok birkózó, a Kozma István Birkózó Akadémia szakmai mentora, Bacsa Péter, a Magyar Birkózó Szövetség szakmai alelnöke, Süle László, a Kozma István Birkózó Akadémia Alapítványának Kuratóriumi elnöke tájékozódott a Kurca-parti városban.

Nemcsak a birkózókkal, edzőkkel találkoztak, hanem felkeresték Szabó Zoltán Ferenc, szentesi polgármestert is, és egy órás megbeszélést folytattak az egymást érdeklő szakmai témákról. A találkozó végén Bacsa Péter alelnök egy szobrot adott át a város vezetőjének a kialakult jó kapcsolatért, az eddig nyújtott sporttámogatásért. Süle László kurátor pedig egy festményekkel teli kiadvánnyal kedveskedett, amely a budapesti Birkózó VB-re készült, illetve meghívta a város vezetését az Kozma István Birkózó Akadémia megnyitójára.

A nap folyamán még Szentesre érkezett Bácsi Péter, világ- és Európa-bajnok, birkózó, a Magyar Birkózó Szövetség szakmai vezetője és Lőrincz Tamás olimpiai ezüstérmes, világbajnok és Európa-bajnok birkózó. Ők elsősorban az éppen itt, a dr. Papp László Városi Sportcsarnokban edzőtáborozó kiválasztott, tehetséges birkózókra voltak „kíváncsiak”.

Nem csak megfigyelték őket, de szakmai tanácsokat adtak, de gyakorlati fogásokat is mutattak a legjobbaknak. Szeptember első napjaiban adják át Csepelen a korszerűen kialakított és felszerelt Kozma István Birkózó Akadémia épületét, és a Szentesen táborozó birkózó-tehetségek közül néhányan ősszel már ott folytatják sportpályafutásukat.

A szentesi birkózók a két vendéggel:

A vendégek megtekintették a már elkészült és átadás előtt álló birkózó sportcsarnokot és kiszolgáló helyiségeit, melyről elismerően nyilatkoztak.

Videó – a válogatott tábor két szentesi birkózója (Vajda Szebasztián és Cseh Balázs) tréningjének néhány pillanata:
https://youtu.be/YDKjHi_eY4c

Képgaléria:
https://www.facebook.com/pg/szentesigyors/photos/?tab=album&album_id=4137493879655071

Vélemény, hozzászólás?