Hírek Sport Szentes

Birkózó OB Szentesen – megemlékezésekkel, egy 5. hellyel

Szentesen, a dr. Papp László Városi Sportcsarnokban október 21-én rendezték meg a diák I-es korcsoport országos bajnokságát, ahol a területi bajnokságokból kikerült legjobb versenyzők küzdöttek a helyezésekért. A program – a hagyományoknak megfelelően – ünnepséggel kezdődött.

A sportcsarnok névadójának Emléktáblájánál megemlékeztek dr. Papp László kiemelkedő sportpályafutásáról, és a Magyar Birkózó Szövetség (MBSZ), a helyi önkormányzat, a civilszervezetek képviselői megkoszorúzták az Emléktáblát.

A sportcsarnokban ünnepélyes megnyitó „vezette be” a versenyt, melyen részt vett Farkas Sándor, a térség országgyűlési képviselője. Szirbik Imre, Szentes polgármestere köszöntötte az országos versenyre érkezett sportolókat, szakvezetőket, vendégeket. A versenyt Bacsa Péter, a MBSZ alelnöke nyitotta meg, majd Szűcs András, a versenybíróság elnöke ismertette a lebonyolítást, illetve bemutatta a közreműködő versenybírókat.

A küzdelmek megkezdése előtt leleplezték, bemutatták azt az 1940-ben készült, és dr. Papp Lászlót ábrázoló olajfestményt, melyet Papp Emese, az olimpiai ezüstérmes birkózó lánya adományozott a szentesi birkózó klubnak.

Képgaléria:

navigate_before
navigate_next

Az országos viadalon 64 szakosztály, 198 birkózója, tizennégy súlycsoportban, három birkózó szőnyegen próbált szerencsét. A legeredményesebb csapat a Ferencváros lett.

Képgaléria:

navigate_before
navigate_next

 

 

 

Az országos bajnokságra a helyi, dr. Papp László Birkózó Sportegyesületből csak Kuczora Attila kvalifikálta magát, és súlycsoportjában az előkelő ötödik helyen végzett.

Képgaléria Kuczora Attila birkózásáról:

navigate_before
navigate_next

A dr. Papp László Birkózó Sportegyesület ismét kitett magáért, kiváló körülmények között rendezte meg az idei diák I-es szabadfogású bajnokságot.

 

 

Vélemény, hozzászólás?