Kiemelt hírek Szentes

Bírósági ítélet a szentesi önkormányzat és a Pendola Kft. ügyében (400 millió forintról van szó)

Szentes Város Önkormányzata Képviselő-testülete október 13-án tartotta soros ülését. A tanácskozás elején, a két ülés között történt fontosabb események szóbeli tájékoztatóján Szirbik Imre polgármester beszélt arról is, hogy a szentesi önkormányzat (az egykori Petőfi Szálló ügye) október 11-én pert vesztett a fővárosi kerületi bíróságon, ahol a Pendola Kft és más Pendola cégek voltak a felperesek, és az önkormányzat az alperes.

A bíróság az ügyfelek között létrejött három szerződést vizsgált, ennek alapján jogalap nélküli meggazdagodás címén közel 310 millió Ft. (és annak járulékai) megfizetésére kötelezte az önkormányzatot.

Az elsőfokú ítéletet Szirbik Imre „méltánytalannak minősítette, megvárják a részletes indoklást, és azt is figyelembe véve fellebbeznek az ügyben”.

Bujdosó Tamás (Fidesz) képviselő felszólalásában kijelentette, hogy az elmúlt négy év során (azóta folyik a per – szerk.) többször volt olyan helyzet, hogy fel lehetett volna bontani ezeket a szerződéseket, amire annak idején ő fel is hívta a figyelmet. Ennek az ügynek vannak felelősei – tette hozzá.

Antal Balázs Tibor (Fidesz frakcióvezető) hozzászólásában azt mondta: nem voltak a témában megfelelően tájékoztatva, legalábbis a legutóbbi bírósági tárgyalásokon megjelenve ő ezt tapasztalta. A polgármester jóváhagyta a bontás utáni munkákat (aláírta az ezzel kapcsolatosan benyújtott számlákat), ezzel több százmillió forintos kárt okozott a város költségvetésének. Kérte, hogy a polgármester ezek után vonja le a következtetéseket.

Krausz Jánosné (MSZP) képviselő azt hangsúlyozta, hogy ez egy első fokú ítélet, még ne alkossunk véleményt, ez nem tisztességes.

Szirbik Imre polgármester válaszában kitért arra, hogy két Fideszes képviselő rendőri feljelentést tett ellene, és a lefolytatott tárgyalást követően felmentették a vádak alól – ezért járt volna egy nyilvános bocsánatkérés, de nem történt meg, először a saját lelkiismeretüket tegyék rendbe. Kijelentette: „Az én lelkiismeretem tiszta. Úgy látszik elkezdődött a választási kampány”.

A testületi ülésen erről a témáról kérdeztük meg Antal Balázs Tibort:

 

Ugyancsak a testületi ülés szünetében kérdeztük dr .Demeter Attilát, aki  a perben az önkormányzat jogi képviselője:

 

 

 

 

Vélemény, hozzászólás?