Hírek Térség

A biztos pont – Csongrád megyei részvevőkkel

Július 18-án, kedden kezdődött és vasárnapig tart idén a 28. alkalommal megrendezett Bálványosi Nyári Szabadegyetem és Diáktábor Tusnádfürdőn. Az idei a „Tusványos, a biztos pont” mottót kapta, amely egyrészt kifejezi az öt napos rendezvény szerepét a határon túli magyarság és az anyaország kapcsolattartásában és egyben utal a jelenlegi európai politikai és közéleti helyzetre is.

A Kisebbségekért – Pro Minoritate Alapítvány és a Magyar Ifjúsági Tanács által szervezett programsorozatban három Csongrád megyei közéleti szereplő is megszólalt, ráadásul kiemelt, fontos témákat érintő panelbeszélgetések szakértőiként.

Dr. Juhász Tünde, Csongrád megye kormánymegbízottja a migrációról, Magyar Anna, a Csongrád megyei közgyűlés elnöke a többnyelvűségről, a nemzetiségi nyelvhasználatról, Kalmár Ferenc miniszteri biztos pedig a kisebbségi jogok gyakorlásáról szólóan mondhatta el gondolatait.

Az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács szervezésében a hagyományoknak megfelelően (szombaton délelőtt) felszólal Orbán Viktor miniszterelnök és Tőkés László, az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács elnöke is a szabadegyetem közössége előtt.

(F: Varga Márta

Vélemény, hozzászólás?