Hírek Kiemelt hírek Szentes

Böjti gondolatok – domonkos nővérektől

A Szentes Városi Könyvtárban március 24-én ‘Nagyböjti gondolatok’ címmel tartott előadást Dóra és Krisztina nővér. A vásárhelyi domonkos szerzetesközösség két tagja a szeretet és a szenvedés kapcsolatáról osztottak meg néhány gondolatot.
A vendégeket és a szép számú megjelentet Vágvölgyi Zoltán, a könyvtár munkatársa köszöntötte. Elmondta, hogy az utóbbi rövid időszakban már második alkalommal járnak a könyvtárukban a nővérek, először az adventtel kapcsolatos gondolataikat osztották meg az akkori közönséggel.
Ezúttal az előadás mondanivalóját a Pillangó cirkusz című kisfilmen keresztül mutatták be. A film egyik főszereplője a végtagok nélkül élő Nick Vujicic. A történet fő üzenete, hogy az élet nehézségei, a fájdalmak és gyötrelmek csak egy szerető emberi közösségen belül nyerhetnek értelmet.
A kitartással és hittel párosult szenvedésnek személyiségformáló ereje van. Az előadás második felében, a közelgő húsvéti események is szóba kerültek: Jézus Krisztus szenvedéséről, megtérésről és üdvösségről is beszéltek az nővérek.

Vélemény, hozzászólás?