Hírek Kiemelt hírek Szentes

Bokréta került a Délkertész csarnokára

Elérte a legmagasabb pontját a Délkertész épülő, komplex logisztikai csarnoka, az építkezésnek ezt a fontos állomását (az évszázados hagyomány szerint) a tetőre felhelyezett bokrétával ünnepelték május 27-én. A beruházás alapkövét két hónapja tették le, azóta már több mint 40 százalékos készültséget ért el az épület.
A 2,7 milliárd forintos beruházás során hűtőház, csomagolófelület, raktárak és rakodótér is készül a Délkertész központi telephelyén. A cég több mint egy hektáron bővít: ötezer négyzetméteren hűtőházat, 1300 négyzetméteren csomagolófelületet, két 450 négyzetméteres göngyöleg- és csomagolóanyag raktárt és egy 1750 négyzetméteres rakodóteret alakítanak ki.
Sok ilyen beruházásra van szükség országszerte, aminek a megvalósítására meg is van a lehetőség: eddig 1500 milliárd forint támogatás érkezett az agráriumba, összességében pedig 4256 milliárdot költhetnek majd fejlesztésre a gazdálkodók – hangsúlyozta Farkas Sándor agrárminiszter-helyettes, a további véleményét videón is meg is tekinthetik:
A Délkertész elnöke, Nagypéter Sándor elmondta, hogy a beruházást a tervezett ütemben és költségkereten belül fogják befejezni, a logisztikai csarnok műszaki átadását idén decemberre tervezik.
Az ünnepségen jelen volt dr. Csikai Miklós, az Árpád-Agrár Zrt elnök-vezérigazgatója, a beruházó cég egyik alapítója, és a legnagyobb beszállítója. Tőle azt kérdeztük: mi a jelentősége ennek az új logisztikai csarnoknak:

Vélemény, hozzászólás?