Kiemelt hírek Szentes

Boldogságos gyermeknap a szentesi tűzoltó laktanyában

Az országos kezdeményezéshez csatlakozva az idén május 27-én rendezték meg a Szentesi Tűzoltó laktanyában a Gyermeknapot.  Szerkesztőségünk fotósát már ismerősként fogadták, hiszen már több éve rendszeresen tudósítottunk az eseményről.

A Szentesi Katasztrófavédelmi Kirendeltség helyi tűzoltói minden évben törekednek valami újdonságra is, hogy minél nagyobb legyen a családok, ezen belül a gyermekek öröme. Az idén a Nyitott Szertár Kapuk-kal várták a vendégeket – jöttek is szép számmal. Nagyon változatos lehetőségek közül választhattak a családok, de hát ezúttal is a legnépszerűbb a tűzoltó autók voltak: bele lehetett ülni, felmászhattak rá a gyerekek, „vezethették”, szirénázhattak.

Sokan tekintették meg a tűzoltó gyűjteményt (múzeumot), felmentek a toronyba. Kedvelt elfoglaltság volt a fecskendővel célba lövés, az arcfestés, a színezés.

A nap során kétszer is volt próbariasztás, mindenki láthatta, milyen gyorsan kell a tűzoltóknak elindulni a laktanyából. Továbbá meglepetés is érte a látogatókat: két alkalommal is rendeztek „habpartit” a tűzoltók.

A szentesi tűzoltóság munkatársai egésznap lelkesen mutatták az itt lévő eszközöket, gépjárműveket, mindenkinek a kérdésére válaszoltak. Talán mind ezek hatására is csak örömteli arcokat láthattunk a gyermekek, felnőttek arcán egyaránt.

Erre az ingyenes, népszerűsítő és szórakoztató Gyermeknapra közel 300-an jöttek el, és még a délutáni eső sem zavarta a látogatókat és a programok megtartását. Az eső elől a nézelődők a szertárakba húzódtak, onnan nézték a délutáni riasztást, és a második habparti sem maradt el.

(Nagy Zsolt)

 

 

 

 

Vélemény, hozzászólás?