Kiemelt hírek Szentes

Bontják a régi Eszperantó-hidat

A MH 37. II. Rákóczi Ferenc Műszaki Ezred erre a feladatra kijelölt alegysége, nehéz- és könnyű búvárok, műszaki katonák március 18-án megkezdték a facölöpök felszedését, a régi Eszperantó-híd bontását.

A munkálatokat megtekintette Antal László ezredes, az alakulat parancsnoka is. Elégedetten szemlélte katonáit, illetve (hazai és nemzetközi műszaki feladatok során szerzett tapasztalatait felhasználva) néhány tanáccsal is ellátta őket.

Az Eszperantó-híd 24 tölgyfa cölöpre épült 45 méter hosszú és 1,5 méter széles fahíd a kiséri városrészt és a Széchenyi-ligetet kötötte össze. A híd 1982 májusában – a Szentesen megrendezett országos eszperantó béketalálkozó emlékére – az Eszperantó-híd elnevezést kapta.

Természetesen a most bontásra kerülő fahíd mellett már kész az új (de már nem teljesen fahíd), és már közlekednek rajta az arra járók.

Képgaléria:
https://www.facebook.com/pg/szentesigyors/photos/?tab=album&album_id=2614147185323089

 

Bontják a régi Eszperantó-hídat

Bontják a régi Eszperantó-hídat(képmelléklettel)A MH 37.II.Rákószi Ferenc Műszaki Ezred erre a feladatra kijelölt alegysége március 18-án nehéz- és könnyű búvárok megkezdték a facölöpök felszedését, a régi Eszperantó-híd bontását.A munkálatokat megtekintette Antal László ezredes, az alakulat parancsnoka is. Elégedetten szemlélte katonáit, illetve (hazai és nemzetközi műszaki feladatok során szerzett tapasztalait felhasználva) néhány tanáccsal is ellátta őket.Az Eszperantó-híd 24 tölgyfa cölöpre épült 45 méter hosszú és 1,5 méter széles fahíd a kiséri városrészt és a Széchenyi-ligetet kötötte össze. A híd 1982 májusában – a Szentesen megrendezett országos eszperantó béketalálkozó emlékére – az Eszperantó-híd elnevezést kapta.Természetesen a most bontásra kerülő fahíd mellett már kész az új (de már nem teljesen fahíd), és már közlekednek rajta az arra járók.Képgalária:https://www.facebook.com/pg/szentesigyors/photos/?tab=album&album_id=2614147185323089

Közzétette: Szentesi Gyors – hangos hírújság – 2019. március 18., hétfő

Vélemény, hozzászólás?