Hírek Kiemelt hírek Szentes

Bővült a Vadvédelmi Mentőközpont állatállománya

A Szentesi Természet, – és Vadvédelmi Mentőközpont február 12-én a megszokottól eltérő ‘Állatsimogató” programot rendezett: két új állat érkezett az állomásra, azt (is) bemutatták az érdeklődőknek.
Az egyik egy harris ölyv (más néven harris héja, vörös szárnyú ölyv). A ragadozó madár főként Közép- és Dél- Amerikában található meg, trópusi, szubtrópusi területeken él, bozótosok, félsivatagok lakója.
A másik egy alpaka (nyolchónapos, csődör), egy háziasított, rendkívüli finomságú gyapjáról ismert dél-amerikai teveféle. Nyugodt, barátságos természete miatt terápiás állatként is használják – mondta el a bejelentéskor Nagy Tímea, Vadvédelmi Mentőközpont vezetője.
A programon megjelent Szabó Zoltán Ferenc, Szentes polgármestere, aki elmondta, hogy örül a kezdeményezésnek, miszerint a Vadvédelmi Központ nemcsak a sérült állatok ápolását tekint alapfeladatának, hanem részt vállal a környezetvédelem, ezen belül a vadvédelem népszerűsítésében. Az un. ‘Állatsimogató” rendezvényei pedig szombatonként a családoknak nyújtanak kellemes kikapcsolódást, hasznos feltöltődést.
A két új állat “beszerzésében” közösen dolgozott a helyi önkormányzat és a Szentesi Természet, – és Vadvédelmi Mentőközpont Alapítvány és hasonló estekben ez a jövőben is így lesz – mondta a város vezetője.
Hozzátette: szinte biztos benne, hogy a város kedvenc kisállata lesz a még fiatal alpaka – a gyerekek örömére. Kezdeményezni fogják az alpaka számára a névadást, amit a Vadvédelmi Központ közösségi oldalán fognak indítani. (Már a helyszínen is született néhány ötletes név: alpisti, alpetya…)
Nagy Tímea bejelentette, hogy az év során a belépőjegyekből összegyűlt összeget teljes egészében felajánlják a nemrégiben leégett dr. Papp László Városi Sportcsarnok számára.
Ezen a szombati “Állatsimogató”-n is volt még rajzolás, festés, gyurmázás, mesenézés és sok-sok érdekesség.

Vélemény, hozzászólás?