Hírek

Bozó Zoltán korán kelt

“Átvettem az ajánlóíveket, megkezdjük az aláírásgyűjtést” – írta már korán reggel Bozó Zoltán. A metALCOM tulajdonosa indul a polgármesteri posztért.

A június 9-ei választásra ma indult el hivatalosan a kampány. Itt tudja követni, hogy ki vették már fel az ajánlóíveket Szentesen. A választási honlap szerint ezt Szentesen elsőként Bozó Zoltán tette meg.

Jelölteket és listákat a választópolgárok ajánlóíveken ajánlhatnak. A jelöltek és jelölőszervezetek az ajánlásokat ajánlóíveken gyűjthetik, ezeket a képviselő- és polgármesterjelölteknek, valamint a települési nemzetiségi jelölteknek a helyi választási irodától, a vármegyei listát és területi nemzetiségi listát állítani szándékozó jelölőszervezeteknek a területi választási irodától, illetve  a Fővárosi Választási Irodától, míg a főpolgármester-jelölteknek szintén a Fővárosi Választási Irodától, az országos nemzetiségi önkormányzati választáson és EP-választáson indulni szándékozó jelölőszervezeteknek a Nemzeti Választási Irodától kell igényelniük.

Az igényléseket már leadhatták korábban is a jelölőszervezetek és jelöltként indulók, de a választási irodák legkorábban április 20-án 8 órától adhatják át az ajánlóíveket.

 Az ajánlóíven fel kell tüntetni az ajánlást gyűjtő nevét, személyi azonosítóját (vagy személyazonosításra alkalmas okmányának számát) és aláírását is. Ajánlást a választáson induló pártok, egyesületek, illetve jelöltek, valamint az ő meghatalmazásukkal rendelkezők gyűjthetnek. Egy választópolgár több listát, jelöltet is ajánlhat, de egy jelöltet illetve listát csak egy ajánlással támogathat. Az ajánlás nem vonható vissza – tájékoztat az MTI.

Vélemény, hozzászólás?