Kiemelt hírek Sport Szentes

Bp. Honvéd – Szentes 2:1

Szentesen, a Pusztai László Sporttelepen szeptember 21-én barátságos labdarúgó mérkőzést játszott a Budapesti Honvéd öregfiúk labdarúgó csapata a helyi öregfiúk ellen.

A találkozó egyebek mellett azért jöhetett létre, mert a fővárosi együttesben az elmúlt időszakban több Szentesről induló játékos helyet kapott, mint például Gujdár Sándor (1974-82) 25-szörös válogatott labdarúgó, vagy Pusztai László (1969-74) 25-szörös válogatott labdarúgó.

És nem mellékesen a Bp. Honvéd egyik tulajdonosa a szentesi Bozó Zoltán, a Metalcom Zrt. vezérigazgatója. Ő és Gujdár Sándor kezdeményezte egy ilyen találkozó létrejöttét, amit a szentesi szenior focisták is nagy örömmel fogadtak.

Az összecsapás előtt a budapesti játékosok kérésére ellátogattak Puskás Ferenc szobrához, hogy emlékezzenek az olimpiai arany- és világbajnoki ezüstérmes magyar labdarúgóra, a Budapesti Honvéd meghatározó egyéniségére. (Pisont István érdekes, és ritkán hallott szösszeneteket is mondott a világhírű csatárról.)

A Bp. Honvéd és a Szentesi Kinizsi SZITE egykori labdarúgói koszorút is elhelyeztek a szobor talpazatánál.

Ezt követően került sor az két csapat közti összecsapásra (az ünnepi pillanatokat – zászlócsere, közös fotózás, kezdőrúgás elvégzése – követően).

A mérkőzés játékvezetője Szöllősi Ferenc (Szentes) síp-szavára kétszer harminc perces mérkőzést játszottak az öregfiúk.

Szentes csapatában szerepeltek: Janiga László, Ökrös Sándor, Dékány Szabolcs, Sarkadi Imre, Szabó Árpád, Dékány József, Forgó László, Hevesi István, Tóth László, Bődi Tamás, Herczeg Szabolcs, Varga Kiss Zsolt, Kovács János, Tolnai László, Jernei Csaba, Molnár Csaba, Földesi Mihály, Papp Tibor, Palatinusz Csaba és Némethy László.

A Budapesti Honvéd csapatát Bubori Róbert, Árgyellán János, Bárányos Zsolt, Pisont István, Pisont Richárd, Dúró József, Cipf Zoltán, Mracskó Mihály, Farkas Zsolt, Kothenc Péter, Mátyus János és Némethy László alkotta.

Élvezhető, jó mérkőzést játszott a két együttes, a végeredmény 2:0-s Honvéd vezetés után alakult ki 2:1-re.

A találkozó – „találkozással” zárult a pálya mellett kisvendéglőben, ahol bográcsos marhapörkölt várta a megfáradt labdarúgókat.

Képgaléria:
https://www.facebook.com/pg/szentesigyors/photos/?tab=album&album_id=3087230624681407

Bp. Honvéd-Szentes öregfiúk

Bp. Honvéd – Szentes 2:1(Képmelléklettel)Szentesen, a Pusztai László Sporttelepen szeptember 21-én barátságos labdarugó mérkőzést játszott a Budapesti Honvéd öregfiúk labdarúgó csapata a helyi öregfiúk ellen.A találkozó egyebek mellett azért jöhetett létre, mert a fővárosi együttesben az elmúlt időszakban több Szentesről induló játékos helyet kapott, mint például Gujdár Sándor (1974-82) 25-szörös válogatott labdarúgó, vagy Pusztai László (1969-74) 25-szörös válogatott labdarúgó. És nem mellékesen a Bp. Honvéd egyik tulajdonosa a szentesi Bozó Zoltán, a Metalcom Zrt. vezérigazgatója. Ő és Gujdár Sándor kezdeményezte egy ilyen találkozó létrejöttét, amit a szentesi szenior focisták is nagy örömmel fogadtak.Az összecsapás előtt a budapesti játékosok kérésére ellátogattak Puskás Ferenc szobrához, hogy emlékezzenek az olimpiai arany- és világbajnoki ezüstérmes magyar labdarúgóra, a Budapesti Honvéd meghatározó egyéniségére. (Pisont István érdekes, és ritkán hallott szösszeneteket is mondott a világhírű csatárról.)A Bp. Honvéd és a Szentesi Kinizsi SZITE egykori labdarúgói koszorút is elhelyeztek a szobor talpazatánál. Ezt követően került sor az két csapat közti összecsapásra (az ünnepi pillanatokat – zászlócsere, közös fotózás, kezdőrúgás elvégzése – követően). A mérkőzés játékvezetője Szöllősi Ferenc (Szentes) síp-szavára kétszer harminc perces mérkőzést játszottak az öregfiúk.Szentes csapatában szerepeltek: Janiga László, Ökrös Sándor, Dékány Szabolcs, Sarkadi Imre, Szabó Árpád, Dékány József, Forgó László, Hevesi István, Tóth László, Bődi Tamás, Herczeg Szabolcs, Varga Kiss Zsolt, Kovács János, Tolnai László, Jernei Csaba, Molnár Csaba, Földesi Mihály, Papp Tibor, Palatinusz Csaba és Némethy László. A Budapesti Honvéd csapatát Bubori Róbert, Árgyellán János, Bárányos Zsolt, Pisont István, Pisont Richárd, Dúró József, Cipf Zoltán, Mracskó Mihály, Farkas Zsolt, Kothenc Péter, Mátyus János és Némethy László alkotta. Élvezhető, jó mérkőzést játszott a két együttes, a végeredmény 2:0-s Honvéd vezetés után alakult ki 2:1-re. A találkozó – „találkozással” zárult a pálya mellett kisvendéglőben, ahol bográcsos marhapörkölt várta a megfáradt labdarúgókat.Képgaléria:https://www.facebook.com/pg/szentesigyors/photos/?tab=album&album_id=3087230624681407

Közzétette: Szentesi Gyors – hangos hírújság – 2019. szeptember 22., vasárnap

Vélemény, hozzászólás?