Hírek Kiemelt hírek Szentes

Egy bringás fotós kiállítása az evangélikus templomban

Gyergyói barangolások címmel nyílt meg Maczelkáné Rónyai Julianna fotó kiállítása a szentesi Evangélikus Templomban.

Veres-Ravai Réka evangélikus lelkész köszöntötte a megjelenteket, majd többek között arról beszélt, hogy négy éve épült meg a Gyülekezeti termük, amelyet kiállítások megtartására is „használnak”. Eddig főként festmény és grafikai tárlatot rendeztek, ez az első alkalom, amikor egy fotós mutathatja be alkotásait.

Dicsérte az alkotó különleges látásmódját, érzékenységét a szép iránt, továbbá örömét fejezte ki, hogy Maczelkáné Rónyai Júlianna fotói szerepelnek először a templomukba. Egyrészt azért, mert jó ismerőse, másrészt a képek szívéhez oly közel álló Hargita megyei Gyergyóremetén készültek.

Maczelkáné Rónyai Júlianna – mintegy megnyitóként – fotós múltjáról beszélt, ami tulajdonképpen gyermekkorában indult. Édesapjától örökölte a fotózás szeretetét, tanulta meg csínját-bínját. Igazi lendületet azonban 2008 körül vett, amikor megismerte a digitális fotózás alapjait.

Ettől kezdve szisztematikusan fotózott. Készített képeket a Szentes környéki Kunhalmokról (kb. 130 a város közigazgatási területén!), a tanyavilágról, a Kurcáról, és mint ezúttal is látható, kirándulásai, utazásai során is megörökíti a legszebb pillanatokat, a számára legérdekesebb természeti csodákat. Megemlítette: csak a (volt) Panorámió internetes oldalon 8400 képe jelent meg.

 

Nála a fotózás szerves kelléke a kerékpár, hiszen a kissé távolabbi helyeket ezzel közelítette meg, így sokszor „menet közben” is akadtak témák. Megköszönte a támogatást az Árpád Szabadidős Sportklubnak, hogy elkészülhettek a Gyergyóremetei képek, Burai Lászlónak, kiállítás rendezését, valamint Veres-Ravai Réka lelkész asszonynak a tárlat létrejöttének lehetőségét.

A megnyitón Paulovics Tamás egy Reményik István verset mondott el.

A kiállítás március 18-ig tekinthető meg  a templom nyitvatartási idejében.

 

Vélemény, hozzászólás?