Hírek Térség

Brusznyai Emlékszobát avattak az ünnepen

Derekegyházon október 19-én emlékeztek az 1965-os forradalom és szabadságharc évfordulójára. Az ünnepségen emlékszobát avattak a teleülés szülöttjének, Brusznyai Árpád tiszteletére.

Szabó István, a Község polgármestere mondott beszédet, melyben emlékezett a 61 évvel ezelőtt történtekre, majd Brusznyai Árpád életútját ismertette. A falu büszke az 1956-os forradalom kivégzett mártírjára, és arra, hogy elkészülhetett – pályázati forrásból – a  Brusznyai Emlékpontnál az Emlékszoba is.

 

 

Farkas Sándor, a térség országgyűlési képviselője először méltatta az 1956-os eseményeket, szólt annak a mához szóló tanulságairól, majd Brusznyai Árpádról emlékezett meg. Kiemelte szentesi kötődéseit, példaértékű tanári pályáját, forradalmi tetteit.

 

 

Az ünnepi megemlékezésen a Koszta József Általános Iskola Derekegyházi Tagintézményének diákjai mondtak verset, felléptek a Horváth Mihály Gimnázium végzős drámatagozatos diákjai, valamint a „Szabadnak születtél” című dalcsokrot adta elő a Derekegyházi Nótaklub.

Az emlékezés végén a résztvevők megtekintették a Brusznyai Árpád életét legrészletesebben bemutató dokumentumokat és tárgyakat magába foglaló emlékszobát.

 

 

Képgaléria (f.: Lantos Imre)

navigate_before
navigate_next

 

 

Vélemény, hozzászólás?