Kiemelt hírek Szentes

Bűnmegelőzésben a régió legjobbjai a HMG-sek

A Krimit tud? elnevezésű országos bűnmegelőzési vetélkedő régiós fordulóját – Békés, Bács-Kiskun és Csongrád megye 9 középiskolásokból álló csapatával – október 4-én rendezték meg a Békéscsabán.

A Krimit tud? vetélkedősorozat középpontjában a biztonságtudatos életszemlélet kialakítása, bűnmegelőzési módszerek elsajátíttatása, viselkedési panelek megismertetése áll. A programot kidolgozó Pest Megyei RFK munkatársai a játékos feladatokon keresztül az áldozattá, illetve elkövetővé válás lehetőségének csökkentését tűzték ki célul – a drogprevenció, vagyonvédelem, ifjúságvédelem, áldozatvédelem, iskolán belüli erőszak és általános bűnmegelőzési témakörökhöz kapcsolódva.

A vetélkedőn Csongrád megyét a szentesi Horváth Mihály Gimnázium és a Hódmezővásárhelyi Szakképzési Centrum Zsoldos Ferenc Szakgimnázium és Szakközépiskola tanulói képviselték.

A régiós döntőn a Szentesi Horváth Mihály Gimnázium Wágner Dóra, Kiss Dorina és Raffai Zoltán alkotta csapata I. helyezést ért el, így a fiatalok ott lehetnek a novemberben, a Budapesten megrendezendő országos döntőn.

A gimnázium másik csapata, Szalai Brenda, Galai Mabel, Bödők Benjamin is elismerésben részesült, nekik a zsűri a „legjobb érvelésért” járó különdíjat ítélte oda.

(Forrás: Csmi Rendőr-főkapitányság)

 

 

 

Vélemény, hozzászólás?