Kiemelt hírek Szentes

Cél: az élhető iskola

A Kozmutza Flóra Általános Iskola és Szakiskola szentesi, Rigó Alajos Óvoda, Általános Iskola, Szakiskola, Kollégium és Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézményében Szakmai Nyílt Napot tartottak december 12-én. A rendezvényen a helyi óvodák, általános- és középiskolák vezető pedagógusai vettek részt, hogy ismerkedjenek a speciális pedagógia intézményben folyó munkával, kicseréljék tapasztalataikat.  

 

Először Pótári Tímea tagintézmény-vezető mutatta be iskolájukat (erről szól a videó), majd óralátogatásokon vehettek részt a vendégek. Ennek során személyes benyomásokat szerezhettek az óvodai, általános iskolai foglalkozásokról, valamint a fejlesztő foglalkozásokról (autista fejlesztés, logopédia, illetve tehetséggondozás: idegen nyelv).

Pótári Tímea

Cél: az élhető iskolaA Kozmutza Flóra Általános Iskola és Szakiskola szentesi, Rigó Alajos Óvoda, Általános Iskola, Szakiskola, Kollégium és Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézményében Szakmai Nyílt Napot tartottak december 12-én. A rendezvényen a helyi óvodák, általános- és középiskolák vezető pedagógusai vettek részt, hogy ismerkedjenek a speciális pedagógia intézményben folyó munkával, kicseréljék tapasztalataikat. Először Pótári Tímea tagintézmény-vezető mutatta be iskolájukat (erről szól a cikk alatti videó), majd óralátogatásokon vehettek részt a vendégek. Ennek során személyes benyomásokat szerezhettek az óvodai, általános iskolai foglalkozásokról, valamint a fejlesztő foglalkozásokról (autista fejlesztés, logopédia, illetve tehetséggondozás: idegen nyelv).A résztvevők megtekintették a szakiskola gyakorlati képzési (asztalosipari szerelő, szobafestő, textiltermék-összeállító szakmák) helyeit is.A nyílt nap során lehetőség adódott szakmai témájú kötetlen beszélgetésre is, ennek kapcsán – egyebek mellett – megtudhattuk azt is, hogy az intézmény törekszik az „élhető iskola” megvalósítására. Olyan kommunikációs rendszert alakítottak ki, amelynek keretében az életkori sajátosságok figyelembe vételével közösen vitatják meg a képzés, a kapcsolattartás jó és rossz, illetve az ebből adódó feladatokat. Ez a munka már közel három éve tart, újabban a szülők is tevékeny részesei e folyamatnak. A Nyílt Nap egy közös szendvicsebéddel zárult.Képmelléklet:https://www.facebook.com/pg/szentesigyors/photos/?tab=album&album_id=2413687288702414

Közzétette: Szentesi Gyors – hangos hírújság – 2018. december 12., szerda

 

A résztvevők megtekintették a szakiskola gyakorlati képzési (asztalosipari szerelő, szobafestő, textiltermék-összeállító szakmák) helyeit is.

A nyílt nap során lehetőség adódott szakmai témájú kötetlen beszélgetésre is, ennek kapcsán – egyebek mellett – megtudhattuk azt is, hogy az intézmény törekszik az „élhető iskola” megvalósítására. Olyan kommunikációs rendszert alakítottak ki, amelynek keretében az életkori sajátosságok figyelembe vételével közösen vitatják meg a képzés, a kapcsolattartás jó és rossz, illetve az ebből adódó feladatokat. Ez a munka már közel három éve tart, újabban a szülők is tevékeny részesei e folyamatnak.

A Nyílt Nap egy közös szendvicsebéddel zárult.

Képmelléklet:

navigate_before
navigate_next

 

 

 

Vélemény, hozzászólás?