Hírek Kiemelt hírek Szentes

Célba ért a sebész jótékonysági kezdeményezése

Mint ahogy arról annak idején beszámoltunk, még nyár végén tragikus halálos közlekedési baleset áldozata lett dr. Sallai Dániel sebész kolléganője, aki gyermekét egyedül nevelte.
A jelenleg a Kecskeméti Megyei Kórházban dolgozó fiatal sebész orvos az árván maradt leány részére és beleegyezésével jótékonysági árverésre ajánlotta fel egy festményét, hogy ezáltal egy kicsit könnyebbé tudnák tenni terheit, enyhíthetnék temetési költségeit, részben megkönnyíthetnék mindennapjait.
A képre történő másfél hónapig tartó árverezés befejeződött, dr. Sallai Dániel november 6-án nyilvánosságra hozta annak eredményét.
Összesen 930 megosztást kapott a kezdeményezés a közösségi oldalon, és 30 licit (köztük Spanyolországból is) érkezett a szarvasbikát ábrázoló, „Emelt fővel” címet viselő festményre.
Végül Szvoreny László, egy szegedi munkaközvetítéssel foglalkozó szövetkezet elnöke nyerte meg a licitálást – 360 ezer forintot ajánlott a képért. Elmondta, hogy cégük minden évben vállal fel nehéz sorsú emberek megsegítését, egyet szoktak általában, de ez az idén már a második, viszont nagyon jó célt szolgál – mondta az elnök.
(További információkat a videóból kaphat.)

Vélemény, hozzászólás?