Hírek Kiemelt hírek Szentes

Citera-fesztivál a múzeumok fesztiválján

A Múzeumok Őszi Fesztiválja keretében október 31-én a szentesi Csicsergő és a Margaréta citerazenekarok szerepeltek a Koszta József Múzeumban. Az együttesek vezetője Mélykútiné Németh Kornélia elmondta, hogy számukra nemcsak szórakoztató, hanem hasznos volt ez a program, hiszen a „Csicsergőék” most készülnek az első országos minősítő hangversenyükre.

 

A program tulajdonképpen egy hangszerbemutató volt, a résztvevők megismerhették a különböző citerákat, csörgőket, köcsögdudát és sok más apróbb, nagyobb hangszert.

Közben a Bükk hegység népdalait, Dunántúli táncokat, Bakonyi dudanótákat és Dél-Alföldi párosító népdalokat játszott a két zenekar. És közös éneklésbe is bevonták a jelenlévőket. Végül a közönség és a zenekar helyet cserélt, közönség játszotta el a Zsip-zsup című dalt, a fiatal zenészek pedig nézőként tapsoltak az „új zenészeknek”.

A térségben igen kedvelt a citeramuzsika, amit az is bizonyít, hogy az utóbbi két hónapban ez volt az Aranypáva Nagydíjas Margaréta citerazenekarnak a 19. (!) fellépése.

Képgaléria (fotó: Lantos Imre)

navigate_before
navigate_next

 

 

 

 

Vélemény, hozzászólás?