Hírek Térség

Civil szervezetek szeretetteljes Adventi készülődése

Két civil egyesület (a Lehetőséget Mindenkinek Civil Egyesület és a KEZÜNBEN A JÖVŐNK Barátokkal Könnyebb Egyesület) összefogásának egyik pontja volt a december 16-i adventi gyertyagyújtás és kézműves program a fábiánsebestyéni Civil Házban. A szentesi Horváthné Paksi Gabriella mézeskalács-sütő mesterrel díszítettünk mézeskalácsot, az egyesületek nyugdíjasai főzték a töltött káposztát….és természetesen ez a programunk is ingyenes- és nyitott volt minden érdeklődő számára.

A két egyesület első nagyobb rendezvénye az ősz folyamán megrendezésre kerülő Arató bál volt, ahol több mint 200 ember szórakozott felhőtlenül és a híres Kikindai betyárok zenéltek nekünk. Fellépőink között volt a Csicsergő-, a Margaréta- és a Pengető citerazenekarok is. A mai délutánt már több családi program előzte meg, ahol valóban az összetartás, a szeretet uralta a terepet. Ahol fiatal és idős együtt dolgoztak, együtt tevékenykedtek.

A két egyesület és támogatóink, baráti körünk kiemelt feladataként kezeli a családok támogatását, az idős, rászoruló emberek megsegítését, mindezt a közösség átható erejével. A tavalyihoz hasonlóan szeretetcsomagot (tartós élelmiszereket) osztunk az idős, egyedülállóknak, a gyerekek az emberek jóságának köszönhetően MINDEN HOZZÁNK FORDULÓ lesz karácsonyi ajándéka, és meg kell említenem a Baráti kör szociális segítségnyújtását is, ahol kétkezi segítséget nyújtunk azoknak is, akik egyedül nem tudják megoldani mindennapos életükhöz szükséges tevékenységeiket.

Az egyesületek létrejöttét egy Baráti körben való megsegítés előzte meg, amely alapot adott a szervezett keretek között létrejött civil egyesületeknek. egy Civil Házat hoztunk létre, ahová mindenkit várunk szeretettel.

(Felföldiné Virág Klára)

Képmelléklet:

navigate_before
navigate_next

Vélemény, hozzászólás?