Hírek Szentes

CodeWeek a Pollákban 2017.

A HSZC Pollák Antal Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája az idén is csatlakozott az EU tagállamokban immár ötödik alkalommal megrendezett CodeWeek sorozathoz. A rendezvénysorozat arra irányul, hogy közelebb hozza a programozást az emberekhez: így a diákokhoz, tanárokhoz, szülőkhöz is, és megmutassa, mindenki tud programozni, a programozás mindenki számára lehet élmény. A program egyik kiemelt célja, hogy a diákok megértsék, az informatikai életpálya számukra is elérhető, sokkal szélesebb és sokrétűbb lehetőség, mint azt általában gondolják.

A szentesi informatikai és elektronikai képzéssel foglalkozó intézményben október 20-án, a CodeWeek 2017-hez kapcsolódóan több előadást és interaktív foglalkozást tartottak (négy csoportban) a mintegy 80 diák számára.

 

 

Szabó Tamás, informatikai szaktanácsadó  a biztonságos internethasználatról mondott néhány jó tanácsot.  Az iskola végzős tanulója, Kiss Benedek élménybeszámolót tartott a Kínában tartott hackerversenyről.

 

 

Egyszerű játékprogram kódolását végezhették a résztvevők – Vigh Attila tanár úr segítségével. Vidéki Gyula Milán tanár úr bemutatta mennyire hackerbiztos a WiFi router – vagy talán még sem?

 

 

 

 

 

 

Vélemény, hozzászólás?