Kiemelt hírek Szentes

Csak a festmény volt hamisítvány

Hernádi Judit és Kern András szereplésével, az Orlai Produkció közreműködésével, a Szentesi Nyári Szabadtéri Színház keretében Szentesen, a Vármegyeháza (MKKK) udvarán, augusztus 6-án adták elő Stephen Sachs amerikai szerző Valódi hamisítvány című vígjátékát.

Röviden, a darab egyetlen kérdésre keresi a választ: lehet-e egy lakókocsi-parkban élő ex-pincérnő egy százmilliós kép tulajdonosa, vagy sem?

Az ex-pincérnő, Hernádi Judit szakértőt hív New Yorkból, akit Kern András személyesít meg, és az, amit látunk kettejük egyetlen beszélgetése.

Egy lakókocsiban és előtte játszódnak a jelenetek, és az erősen leszűkített színpadtér nagyon jót tesz az előadásnak, hiszen segít abban, hogy a lényegre figyeljünk. Már a kocsi berendezése is sokat elárul Maude (ex-pincérnő) világáról, míg Lionelnek, a szakértőnek marad az öltöny és az aktatáska, amely élesen jelzi, hogy kettejüket egy világ választja el, és normális esetben nem is beszélgethetnének egymással.

Szerencsére a (telt házat jelentő) közönség a nagy összhangban játszó valódi Hernádi Juditot, és a valódi Kern Andrást látta – és ez valódi szórakozást adott.
Képgaléria:
https://www.facebook.com/pg/szentesigyors/photos/?tab=album&album_id=2959736394097498

Vélemény, hozzászólás?