Kiemelt hírek Szentes

Családi- Biblia vasárnap a nagytemplomban

A Szentes Nagytemplomi Református Egyházközség Biblia-vasárnapi istentisztelet tartott március 1-én. A megjelenteket, a családokat Fehér Csaba, az egyházközség lelkipásztora köszöntötte. Bevezetőjében ismertette az istentisztelet menetét: Biblia-vasárnap – Családi vasárnap – böjtfő – úrvacsora.
Képgaléria az istentiszteletről:
https://www.facebook.com/pg/szentesigyors/photos/?tab=album&album_id=3594099820661149

Március első vasárnapja a református egyházban hagyományosan a Biblia vasárnapja. A tematikus nap célja a szentírásolvasás népszerűsítése és a bibliafordítói munka ismertetése a gyülekezetekben.
Ennek jegyében egy ünnepi műsorral készült a Kiss Bálint Református Általános Iskola 5. b osztálya, amelyben röviden bemutatták magát a Bibliát, és azt mondták el, hogy számukra mit jelent a Biblia.
Ebből látható részlet a videón:

Kiss Bálint Református Általános Iskola 5. b osztálya

Családi- Biblia vasárnap a nagytemplomban(Képmellékletekkel)A Szentes Nagytemplomi Református Egyházközség Biblia-vasárnapi istentisztelet tartott március 1-én. A megjelenteket, a családokat Fehér Csaba, az egyházközség lelkipásztora köszöntötte. Bevezetőjében ismertette az istentisztelet menetét: Biblia-vasárnap – Családi vasárnap – böjtfő – úrvacsora.Képgaléria az istentiszteletről:https://www.facebook.com/pg/szentesigyors/photos/?tab=album&album_id=3594099820661149Március első vasárnapja a református egyházban hagyományosan a Biblia vasárnapja. A tematikus nap célja a szentírásolvasás népszerűsítése és a bibliafordítói munka ismertetése a gyülekezetekben.Ennek jegyében egy ünnepi műsorral készült a Kiss Bálint Református Általános Iskola 5. b osztálya, amelyben röviden bemutatták magát a Bibliát, és azt mondták el, hogy számukra mit jelent a Biblia.(Ebből látható részlet a cikk alatti videón)Képgaléria a műsorról:https://www.facebook.com/pg/szentesigyors/photos/?tab=album&album_id=3594088107328987Az istentisztelet keretein belül Bibliakiállítás is nyílt. Az egy hónapig megtekinthető válogatás értékes és különleges, amiért a helyi református és evangélikus gyülekezet, a református iskola, a Horváth Mihály Gimnázium szervezésbe fogott tagjait, valamint a kölcsönzőket illeti dicséret.Kiállítottak itt Vizsolyi Biblia-másolatot, Luther Bibliát, Károli-Bibliát, és persze magánszemélyek értékesebb Bibliáit. Láthatók olyan gyermek rajzok és rézkarcok melyeket a Biblia ihletett. Olvashatók gyermekektől olyan idézetek, hogy nekik miért fontos a Biblia.Képgaléria a kiállításról:https://www.facebook.com/pg/szentesigyors/photos/?tab=album&album_id=3594073660663765Az igehirdetés, melyet Fehér Csaba lelkipásztor tartott arról szólt, hogy „Miért böjtölünk?”A nagyböjt a keresztény közösségekben, inkább a katolikusoknál a húsvét előtti negyven napos előkészületi, bűnbánati időszakot jelenti. Teljes időtartama hamvazószerdától nagyszombatig 46 nap, amennyiben a vasárnapokat is beleszámítjuk, az idén február 26-április 11. közötti idő.Ugyanakkor a reformátusoknál nincs megszabott böjti időszak, viszont „böjtös” életet élnek. Az ige szerint a böjt eszköz, hogy alkalmas legyen a keresztény ember Jézus szolgálatára.Ne az emberek, hanem Isten lássa a böjtünket, ezáltal mi magunk is megváltozunk. A böjtölés szinte megacéloz, erősebbnek, határozottabbnak, tisztábbnak érzi utána magát az ember. A liturgia Úrvacsorával zárult.

Közzétette: Szentesi Gyors – hangos hírújság – 2020. március 1., vasárnap

Képgaléria a műsorról:
https://www.facebook.com/pg/szentesigyors/photos/?tab=album&album_id=3594088107328987

Az istentisztelet keretein belül Bibliakiállítás is nyílt. Az egy hónapig megtekinthető válogatás értékes és különleges, amiért a helyi református és evangélikus gyülekezet, a református iskola, a Horváth Mihály Gimnázium szervezésbe fogott tagjait, valamint a kölcsönzőket illeti dicséret.

Kiállítottak itt Vizsolyi Biblia-másolatot, Luther Bibliát, Károli-Bibliát, és persze magánszemélyek értékesebb Bibliáit. Láthatók olyan gyermek rajzok és rézkarcok melyeket a Biblia ihletett. Olvashatók gyermekektől olyan idézetek, hogy nekik miért fontos a Biblia.
Képgaléria a kiállításról:
https://www.facebook.com/pg/szentesigyors/photos/?tab=album&album_id=3594073660663765

Az igehirdetés, melyet Fehér Csaba lelkipásztor tartott arról szólt, hogy
„Miért böjtölünk?”

A nagyböjt a keresztény közösségekben, inkább a katolikusoknál a húsvét előtti negyven napos előkészületi, bűnbánati időszakot jelenti. Teljes időtartama hamvazószerdától nagyszombatig 46 nap, amennyiben a vasárnapokat is beleszámítjuk, az idén február 26-április 11. közötti idő.

Ugyanakkor a reformátusoknál nincs megszabott böjti időszak, viszont „böjtös” életet élnek. Az ige szerint a böjt eszköz, hogy alkalmas legyen a keresztény ember Jézus szolgálatára.
Ne az emberek, hanem Isten lássa a böjtünket, ezáltal mi magunk is megváltozunk.

A böjtölés szinte megacéloz, erősebbnek, határozottabbnak, tisztábbnak érzi utána magát az ember.

A liturgia Úrvacsorával zárult.

Vélemény, hozzászólás?