Hírek Kiemelt hírek Szentes

Családi hangulat, fesztiváli látványosság a térségi találkozón

A Szentes Városi Gondozási Központ augusztus 12-én, az Ifjúsági Házban rendezte meg „.. A szeretet mindent elfogad…” elnevezésű kulturális programját. Egyrészt a több évtizedes hagyományokat követték a Fogyatékkal Élők Térségi Találkozójának megtartásával, másrészt egy zsűri segítségével három előadást választottak ki az augusztus 26-29 között Szentesen rendezendő VII. Speciális Olimpia Nyári Nemzeti Játékok szabadidős programjai közé.
Köszöntőt mondott Kiss Csaba István, Szentes alpolgármestere méltatta a gondozók áldozatos munkáját, amivel nemcsak a rászorulók alapellátását biztosítják, hanem kibontakoztatják a bennük meglévő alkotási vágyat is. Ennek a rendezvénynek a múltbéli sikerei (is) bizonyítják, hogy ezt egyrészt nagy lelkesedéssel, másrészt eredményesen oldják meg.
Lehet, hogy egy kép erről: 1 személy, álló és belső tér
Az idei találkozón 6 szociális intézmény 8 produkciója szerepelt. A helyieken kívül voltak fellépők Csongrádról, Ópusztaszerről, Derekegyházról és Kiskunhalasról.
Figyelembe véve az előző évek produkcióit, idén nagyobb figyelmet fordítottak a fellépők a jelmezekre, a csoportoknál nagyobb volt az összhang, a koncentráció, szinte tükröződött a (több) közös felküszülés mennyisége és minősége. (Ez még akkor is igaz, ha tudjuk, hogy elsősorban nem ez a cél, hanem az alkotás közbeni közös élmények adása.)
Lehet, hogy egy kép erről: 7 ember, álló emberek és belső tér
A zsűri értékelte a bemutatókat, és megdicsérte a fellépőket, mert mindent megtettek a közönség szórakoztatásáért. Úgy döntöttek, hogy minden fellépő csoport Oklevél jutalmazásban részesül, illetve ajándékcsomagot kap.
Továbbá több szempontot figyelembe véve, a Szentes Munkás utcai Közösségi és Nappali Ellátás, a Gesztenyeliget Otthon Derekegyházi Ápoló Otthona, valamint a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Egyesület Gondviselés Háza Fogyatékkal Élők Otthona (Kisrét) produkciói szerepelnek majd a VII. Speciális Olimpia Nyári Nemzeti Játékok műsorában.

Vélemény, hozzászólás?