Kiemelt hírek Szentes

Családi Nap – igazi családias légkörben

A Szentesi Családsegítő Központ a Gyermekek Világnapja alkalmából két napos családi rendezvényt szervezett.
A program keretei között rendezték meg az I. Nagyhegyi Természetismereti akadályverseny szeptember 17-én, melyről a „Tó-parti túraverseny – természeti szépségekkel” című cikkünkben már beszámoltunk.
Másnap, szeptember 18-án az I. Kurca Party Családi Napot rendezték meg a Dózsa ház Közösségi terénél. Itt (kb.) 60 féle foglalkozásformából választhattak az ide látogatók. Csak néhányat említek: Szentesi Családok lakatfájának avatása, kutyás agility bemutató, bábelőadás, legalább tízféle kézműves foglalkozás, íjász bemutató, kincskeresés a ligetben, lovaglás, kenuzás, honvédségi- tűzoltó- és rendőrségi bemutatók, interaktív környezetvédelmi játékok és még sorolhatnánk.
Lehet, hogy egy kép erről: 1 személy, gyermek, álló és szabadtéri
Lehet, hogy egy kép erről: 2 ember, álló emberek, ló és szabadtéri
Az említett nap délutánján több mint ötszázan látogattak le a Kurca partjára, hogy részesei lehessenek a családi Napnak.
Jó volt látni azt a nyugodt, békés légkört, ami az egész rendezvényt jellemezte. Együtt volt a család, az apuka ajándékot „kézműveskedett” addig, míg a család többi tagja kenuzott a Kurcán. Az anyuka fogta gyermeke kezét, hogy el ne tévedjen a kétéltű katonai járműben…
Lehet, hogy egy kép erről: 5 ember, álló emberek és szabadtéri
Érdemes megjegyezni: ennek jövőre lesz még folytatása, jó előre írják be a naptárjukba, akiknek ezt illik ….

Vélemény, hozzászólás?