Kiemelt hírek Szentes

 Csányi Sándor viheti a Hungeritet

 A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) engedélyezte, hogy a Csányi-csoport felvásárolja a Hungerit Baromfifeldolgozó és Élelmiszeripari Zrt-t. A GVH tájékoztatása szerint a hivatal azért indított versenyfelügyeleti eljárást, mert az összefonódás-bejelentés nem tartalmazott minden szükséges információt a versenyhatás értékeléséhez. Az eljárás során megállapították, hogy a Csányi-csoport és a Hungerit-csoport tevékenysége azonos a feldolgozott hústermékek gyártása és értékesítése területén, azonban a felek részesedése egyik átfedő piacon sem éri el a 20 százalékot.

A hatóság a felek kapcsolódó tevékenységeinek – például takarmányértékesítés és baromfinevelés – értékelése során sem azonosított versenyproblémát, mert a piaci részesedésük ezeken a területeken sem érték el azt a mértéket, amely felvetné a beavatkozásra okot adó versenyhatások lehetőségét – közölte a GVH.

A Hungerit az MTI kérdésére azt közölte, hogy az új tulajdonos augusztus végén veszi át a cég irányítását. Ekkor nevezik ki a Hungerit Zrt. vezérigazgatóját és az igazgatóság tagjait.

Június közepén derült ki, hogy az OTP-vezér Csányi Sándor érdekeltségébe tartozó cégcsoport felvásárolja a szentesi központú baromfifeldolgozót, a vételárat 16 milliárd forintra tették.  A 2017-es adatok szerint a Hungerit 38,4 milliárdos árbevétel mellett 2 milliárdos eredményt ért el – az árbevétel mintegy 10 milliárddal volt alacsonyabb a 2016-osnál, a kétmilliárdos adózott eredmény viszont kétszeresen haladta meg az egy évvel korábbi profitot.

 

Forrás: MTI/Hvg.hu

 

 

Vélemény, hozzászólás?