Kiemelt hírek Térség

Csongrád-Csanád megye „zöldre vált”!

Ezzel a mottóval tartott sajtótájékoztatóval egybekötött gépjármű átvételt a Csongrád-Csanád Megyei Önkormányzat és a Csongrád Megye Fejlesztéséért Nonprofit Kft a mai napon a Belvedere Palota előtt.
A rendezvényen Steiner Attila az Innovációs és Technológiai Minisztérium a körforgásos gazdaság fejlesztéséért, energia- és klímapolitikáért felelős államtitkára mondott beszédet. Kiemelte, hogy kormány prioritásai között szerepel a klímavédelem, a fenntartható növekedés, és az elektromobilitás ösztönzése.
Az elmúlt években több pályázati felhívást is közzétett a kormányzat, és már majdnem 20 milliárd forintnyi támogatással segítette elő a tiszta elektromos meghajtású gépjárművek beszerzését. Mindezek alapján szélesebb rétegek számára is elérhető váltak az elektromobilitás adta lehetőségek, 2021 januárjában már több, mint 25000 zöld rendszámos gépjármű futott Magyarország útjain.
Az államtitkár beszéde végén gratulált a Csongrád-Csanád Megyei Önkormányzatnak az elektromos autók beszerzéséhez, mely úttörő kezdeményezéshez, remélhetőleg több önkormányzat is csatlakozni fog.
Gémes László elnök elmondta, hogy a Csongrád-Csanád Megyei Önkormányzat példamutatással szeretne elöljárni. A törekvéseket olyan apró lépésekkel kezdte, mint a szelektív hulladékgyűjtés és a műanyag mentes önkormányzat, azonban mára eljött az ideje, hogy a megye „zöldre váltson”, ezért a környezettudatosság jegyében a Csongrád Megye Fejlesztéséért Nonprofit Kft-vel együtt, összesen három darab Nissan LEAF típusú elektromos autóval fejleszti gépjármű állományát.
A gépjárműveket a 101 EV Park Kft ügyvezetője, Bodó Levente adta át a megyei elnök részére, mely előtt Dr. Kiss-Rigó László, a Szeged-Csanádi Egyházmegye Püspöke áldást kért az autókra a balesetmentes vezetés érdekében. A rendezvény végén lehetőség nyílt a gépjárművek kipróbálására.
Lehet, hogy egy kép erről: 2 ember, álló emberek és szabadtéri

Vélemény, hozzászólás?