Csongrád Hírek

Csongrád hangjai

opera

Különleges csemegét kaptak a komolyzene rajongói ma este. Négy kiváló csongrádi származású, illetve csongrádi kötődésű művész – Horti Lilla, Busa Tamás, Kóbor Tamás operaénekesek és Rákai András zongoraművész –  adott nagy sikerű koncertet a Nagyboldogasszony templomban.

Horti Lilla zenész családban született Csongrádon, Marton Éva és Virág Emese tanítványa volt a Zeneakadémia opera szakán, számos versenyt nyert, például az 22. Nemzetközi Ferruccio Tagliavini Énekversenyt, valamint a legjobb szopránnak járó Joan Sutherland díjat is ő kapta. A fiatal énekesnő tehetségét számos díjjal, kitüntetéssel ismerték már el, repertoárjából most a csongrádi közönség is ízelítőt kapott.

Busa Tamás az éneklést 50 éve kezdte a városban, a Piroskavárosi templomban, ahol rendszeresen helyettesítette kántor édesapját. Európa számos országában, Amerikában és Japánban is fellépett. Több, mint 70 főszerepet énekelt. Lánya, Gabriella, szintén operaénekes lett, aki anyai örömök elé néz, ezért nem léphetett fel ma szülővárosában, a koncertet édesapja leányának, Gabinak és születendő unokájának ajánlja. Férje Kóbor Tamás, az est harmadik énekes fellépője, az Operaház magánénekese, akit 2005-ben Simándy-díjjal jutalmaztak.

A templomi hangversenyen részletek csendültek fel többek között Verdi, Bizet, Erkel Ferenc, Borogyin és Csajkovszkij műveiből.

 

opera
opera
opera
opera
opera
opera
opera
opera
opera
opera
opera
opera
opera
opera
opera
opera
navigate_before
navigate_next

Vélemény, hozzászólás?