Csongrád Hírek Kiemelt hírek

Csongrád kéri a forgalmi rend visszaállítását

Nem a csongrádi önkormányzat, vagy a képviselő-testület, hanem a Magyar Közút döntött úgy, megváltoztatja a forgalmi rendet a város egyik legforgalmasabb csomópontjában, a Vasút utca – Fő utca kereszteződésében, és kérni fogja a korábbi rend visszaállítását, mert így előbb-utóbb baleset fog történni.

navigate_before
navigate_next

Bedő Tamás  polgármester is meglepődött, amikor Csongrád lengyel testvérvárosából hazatérve hétfő éjszaka (november 20-án) azt látta, hogy a kereszteződésben éppen festik fel az új burkolati jeleket. Két kereszteződésben is terveztek változtatást, a Vég utca- Fő utca, valamint a Csemegi Károly utca- Fő utca találkozásánál, mindkét esetben készen vannak a tervek, már csak forrásokat kell találni az építéshez.

A Vasút utcánál azonban egy jól működő rend volt, kanyarodó sávval, kitérő egyenesen továbbvezető sávval, amelyet most némi átfestéssel megszüntettek, és három parkolót alakítottak itt ki. Az így kialakult helyzet komoly balesetveszélyt hordoz, hiszen aki a több évtizede megszokott rutinból közlekedik itt, előbb-utóbb ütközni fog. Mivel ez a kereszteződés nem önkormányzati, hanem állami fenntartásban van, így a város nem döntött a változtatásról, mert nem is dönthetett.

A mai testületi ülésen napirend előtt is szó esett a helyzetről, a polgármester ígéretet tett, hogy még a héten felveszik a kapcsolatot a Magyar Közút illetékeseivel és kérik a forgalmi rend visszaállítását, reményeik szerint ez már a jövő héten megtörténhet.

Vélemény, hozzászólás?