Csongrád Kiemelt hírek Sport

Csongrádi sikerek a Tour de Zalakaros-on

A legjobban szervezett, a legnépszerűbb, és valószínűleg az utolsó országúti kerékpáros verseny volt az idén a Tour de Zalakaros, nemcsak az ott (is) jól szerepelt Körös-toroki Oxigénfalók kerekesei számára, hanem több hazai média, s a közel 1400 fős résztvevő jelentős része szerint is.

A csongrádi Kerékpáros sportbaráti kör, a Körös-toroki Oxigénfalók – azaz KTOF – népes tábora is jelen volt a szeptember végi rendezvényen.

A verseny szombatján „terepes” gyerek futamok voltak, míg vasárnap egy családi túra (33 km), egy középtávú verseny (65 km), illetve egy maraton (135 km) megtételére volt lehetőség.

A csongrádi  KTOF bringásainak  eredményei:

Giricz Joel – U9 negyedik hely (7 mp a 3. után)

Giricz Benjámin – U11 negyedik hely (végig üldözve, közvetlen a 3. után)

Giricz Abigél – WU13 I. hely! (magabiztosan, 2 perc 21 mp a II. helyezett előtt)

Giricz Gábriel – U13 ötödik hely (nagy csata után 3 mp a IV. helyezett előtt)

65 km-en Giricz Balázs – (1:51:52) U17 20. helyezés. Kiemelendő, hogy ő pár nappal a 14. szülinapja után vállalkozott e megmérettetésre, s a kortársai között 2. lett.

Hankó Zoltánnal, a KTOF alapítójával együtt tekertek – (1:52:10), aki Master kategória első harmadában 62/177 ért célba.

Igazolt versenyzőként KES (Kecskeméti Első Sor színekben) 3 csongrádi fiatal (U17) volt jelen: Radics Milán (1:30:40) – az első helyezettel egy idővel ért a célba, a célfotó alapján második lett! Dobai Dávid (1:33:30) a hetedik, Giricz Dani (1:38:03) a 11. helyen zárt.

A díjátadón két plusz öröm is érte a csongrádi csapatot: Giricz Abigél hatalmas kupájának átadásakor a szervező így kommentált: „Új Bárka – a Körös-toroki Oxigénfalók versenyzője. Körös-torok? Akkor: Csongrád! Az nagyon szép hely!” Hab volt a tortán, mikor kiderült, Joel megnyerte a gyerek versenyzők között kisorsolt fődíjat, egy KROSS márkájú kerékpárt…

Köszönet illeti Csongrád városát, a támogatásukkal lehettünk ott a versenyen. Valamint az Új Bárka Egyesületet, a Hankó családot (túra montik) és Bertus Erikát a segítségükért.

Példa értékű volt tapasztalni Zalakaros vendégszeretetét, kerékpárosbarátságát, melyet a polgármester személyesen hangsúlyozott. 12. éve szervezik a Tour de Zalakarost, a Covid most ezt szigorúbbá tette, de az idén is sikerült megrendezni.

Képgaléria:

navigate_before
navigate_next

Bővebb élménybeszámolót olvashatnak a http://www.ktof.bike/ oldalon, különleges képekkel!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vélemény, hozzászólás?