Csongrád Kiemelt hírek

Csongrádon indulhat a Kézilabda Csarnok kivitelezése

A város vezetőivel közösen adott tájékoztatást Csongrádon (Kis-Tisza utca 8. szám alatt) Farkas Sándor, a térség országgyűlési képviselője, agrár-miniszterhelyettes az új kézilabdacsarnok projekttel kapcsolatban.

A miniszterhelyettes arról beszélt, hogy Csongrádon tudatos városfejlesztés folyik, ennek során a kormány hathatós támogatásával bővítették, felújítotték a bölcsődéket, óvodákat, iskolákat, megújult a Körös-torok, és egy új szakképző központ jött létre.

Ezt követően bejelentette, hogy egy újabb kormánytámogatással megkezdődhet a Kézilabda Csarnok kivitelezése.

A tervek szerint egy több mint 1700 négyzetméter alapterületű épület készül majd a volt kertészeti telephelyen (Kis-Tisza utca 8. szám alatt), ahol a csarnok sportpadlója 1000 négyzetmétert foglal el, az öltözők pedig csaknem 120 négyzetméteren kapnak majd helyet.

A kézilabda-munkacsarnok egy hét és fél méter szabad belmagasságú küzdőrészből, 150 ülőhelyes nézőtérből, valamint az ide tartozó földszintes kiszolgálóblokkból áll majd. Az épületbe a tervek szerint az előcsarnokon át lehet bejutni, előtte kialakítanak egy fedett-nyitott várakozóteret. Az intézmény előterében alakítják ki a látogatói mosdókat, a két edzői öltöző és mosdó, a takarítószer-tároló helyiség és a konditerem a pedig folyosó végén kap helyet.

 

 

 

Vélemény, hozzászólás?