Kiemelt hírek Térség

Csurka István 84 éves

Csurka István kétszeres József Attila-díjas író, dramaturg, nemzeti politikus március 27-én, 84 évvel ezelőtt született Budapesten. A magyar politika történetében betöltött ikonikus szerepét hiába érte kritika a baloldalról, megkerülhetetlen gondolatainak eredetiségét még gyakran ők sem merték eltagadni.

Emlékezés gyanánt felelevenítjük Csurka néhány legemblematikusabb idézetét

+ Csurka a bevándorlásról (1998)

„… A színes bőrű, mérhetetlen szegénységben élő, de viharosan szaporodó népek keletről nyugatra, délről északra vándorolnak. A nemzetközi nagytőke és a bankok elősegítik ezt a népvándorlást, mert ez az érdekük.

A trianoni határok között Magyarországon húszmillió ember is elfér, de belátható időn belül ebből csak hétmillió lesz a magyar és négymillió cigány, a többi kilenc pedig mindenféle vegyes, akkor Magyarország nemzetközi néplerakat lesz itt a Kárpát – medence közepén, nagyjából ugyanannak a nemzetközi kozmopolita rétegnek a vezetése alatt, mint ma…”

+ Csurka legőszintébb mottói (1998)

“Mindent a családnak, semmit a gaz bankárnak!

Átvilágítani a privatizációt és visszaszedni az elrabolt milliárdokat.

Munkát, kenyeret! Gyarapodást, de nekünk!”

+ Csurka az Orbán-kormányról (2011)

“A magyar kormány Orbán Viktor vezetésével és a kétharmados felhatalmazással élve alkotmányt írt, megkezdte egy magyar, nemzeti érdekű politika és egy újszerű együttműködésen – nem egoizmuson, hanem közösségi együttműködésen – alapuló társadalom alapjainak lerakását.

„Orbánnak mennie kell”, mondják most itthon és külföldön egybehangzóan az agresszorok, mert magyar érdeket szolgáló miniszterelnök bátorkodik lenni.”

= forrás: Sümeghi Lóránt =

Fotó: Magyar Távirati Iroda Zrt.

 

 

Vélemény, hozzászólás?