Hírek Szentes

Csúszás van, de nem állnak meg a fejlesztések a városban

Szirbik Imre Szentes polgármestere a Petőfi Cafe közösségi terében szeptember 19-én “sajtó kávé” keretében adott tájékoztatást néhány jelentősebb várospolitikai kérdésről. Elsősorban, és részletesebben a TOP-os (Területfejlesztési Operatív Program) pályázatok helyzetét ismertette.

Összességében elmondható, hogy az ide benyújtott pályázatokat a döntés előkészítők a második körbe tették. Ez azt jelenti, hogy az ezekkel kapcsolatos tervek megvalósítása kissé elhúzódik.

A színház rekonstrukciója is ebbe a „kosárba” tartozik, kedvezőek a körülmények, de még nincs benn döntés – hangzott el. A tervek készen vannak, a műemlékvédelem jóváhagyta, egy nyertes döntés követően jövő év elején kezdődhetnek a munkák. Optimális esetben, „optimista megközelítésben” 2019 őszére készülhet el az objektum.

Az Ipari parkban két nagyobb fejlesztés várható. Az egyik az utakkal kapcsolatos: pl. a Bolgárkertész utcát, minkét oldalán összekötik a 45-ös úttal; az Ipartelepi út burkolatát javítani fogják. (kb. 400 millió ft.)

A másrészt építenek egy új ipari csarnokot az Ipari Park északi zónájában, amely magas technológiai szintet képviselő cégek idejövetelét (ezzel együtt a magasan képzett munkaerő megtartását) segítheti elő. (kb. 420 millióft.)

A Rákóczi utcai piac bővítésére 250 millió ft. áll rendelkezésre – ez csak  a fedett csarnok szerkezetének kiépítésére elég. Újabb forrásokat kell majd megszerezni a további munkákra. A fedett piaci csarnok a jelenlegi helyszín 1/3-át érinti.

Egyelőre a városban új bölcsőde építése nem várható, a Püspökség erre irányuló pályázata nem nyert. Az Eszperantó híd mellett (és helyett) egy újat építenek, már kiadták a kivitelezési munkák elvégzésre irányuló felhívást. „Várhatóan jövő év október 31-ig megépülhet.”

Vélemény, hozzászólás?