Kiemelt hírek Szentes

Dél-Alföldi polgárőr-találkozó Szentesen

A Csongrád Megyei Polgárőr Szervezetek Szövetsége és a Szentesi Polgárőr Egyesület augusztus 15-én Szentesen, a Pusztai László Sporttelepen Négymegyés Polgárőr Sport-és Családi Napot rendezett. Az eseménye a Dél-Alföldi régió megyéinek (Bács-Kiskun Megye, Békés Megye, Jász-Nagykun-Szolnok Megye és Csongrád-Csanád Megye) polgárőr egyesületei képviseltették magukat.
 
A rendezvényen Farkas Sándor, agrárminiszterhelyettes, a térség országgyűlési képviselője köszöntötte a megjelenteket, rajtuk keresztül az egész polgárőr társadalmat, akik nagyon sokat tettek a járványügyi veszélyhelyzet ideje alatt a lakosság szolgálata érdekében.
 
Dr. Endrődi István, az Országos Polgárőr Szövetség gazdasági igazgatója elmondta, hogy a járvány ideje alatt 35 ezer polgárőr mintegy 2 millió szolgálati órát teljesített. Tájékoztatta a résztvevőket, a koronavírussal kapcsolatos aktuális feladatokról. Véleménye szerint továbbra is szerepet kell vállalni a házi karanténok, a rendőrséggel közösen történő ellenőrzésében. Az OPSZ igazgatója két dologra világított rá: a karitatív tevékenységre és a közterületi szolgálatellátásra, ezek harmonikus egységben történő teljesítésére.
 
Gémes László, a Csongrád-Csanád Megyei Közgyűlés elnöke megköszönte a polgárőrök áldozatos feladatvállalását, kérve további segítségüket a közrend, a közbiztonság megőrzésében. Meglepetésként két sörpadot adott át a szentesi polgárőröknek.
Szabó Zoltán Ferenc, Szentes Város polgármestere házigazdák nevében is köszöntötte a megjelenteket, jó versenyzést és kellemes kikapcsolódást kívánt minden résztvevőnek.
 
Az ünnepélyes megnyitón jelen volt: Balogh-Szabó Imre, rendőr ezredes, Szentes Város rendőrkapitánya, Batiz István (Csongrád-Csanád Megyei Polgárőr Szervezetek Szövetségének az elnöke), Krám István, Szentesi Katasztrófavédelmi Kirendeltség vezetője, Dr. Tóth Flórián Szentesi Járási Hivatal vezetője.
 
A Családi Nap keretében főzőversenyt, kispályás labdarúgást, légfegyveres lőgyakorlat és kézigránátdobás gyakorlatot rendeztek, melyek során eldöntötték a helyezéseket, a legjobbakat.
 
Légfegyveres lőgyakorlat:
I. Szentes
II. Orgovány
III. Törökszentmiklós
 
Kispályás labdarúgás:
I. Törökszentmiklós
II. Békés
III. Eperjes
 
A Legjobb kapus: id. Egeresi Gábor
A Legjobb játékos: Kabai Illés.
 
Kézigránátdobás:
I. Andula Zoltán
II. Gulyás Máté
III. Bősi József
 
Képgaléria:
https://www.facebook.com/pg/szentesigyors/photos/?tab=album&album_id=4247846208619837

Vélemény, hozzászólás?