Csongrád Hírek

Demeter Márta LMP-s köztéri fogadóórája Csongrádon

lmp

Az LMP-frakció legújabb tagjával, Demeter Mártával érkezett Csongrádra a párt Csongrád megyei szervezete, a Fő utcán gyűjtöttek aláírást két témában is ­– az állami cégvezetők bérének a korlátozása és Paks2 –, illetve szívesen válaszoltak a hozzájuk fordulók kérdéseire is.

Szeptember elsején jelentette be Demeter Márta – aki év elején lépett ki az MSZP-ből–, hogy beül az LMP frakciójába és ezentúl a zöldeket segíti. A politikus úgy gondolja, az LMP mindent megtesz a kormányváltás érdekében. Demeter Márta szakterülete a biztonságpolitika, rendvédelem, honvédelem, így határozott véleménnyel rendelkezik a Fidesz most indult országjárásával kapcsolatban az ún. Soros-tervről. Hírportálunknak úgy nyilatkozott: a Soros-tervvel a kormány szeretné elterelni a figyelmet a valós problémákról, azokról a problémákról, amelyek nagyrészt a rossz döntéseik miatt keletkeztek. Azt is elmondta, a Nemzeti Konzultációban szintén óriási pénzeket költenek el feleslegesen. A kitelepülésen két kérdésben kérték a polgárok segítségét, népszavazást szeretnének Paks2-ről, hogy az emberek dönthessék el, mire költi a kormány a több ezer milliárd forintot. Ezt lehetne akár az oktatásra vagy az egészségügyre. A másik téma az állami cégvezetők bérének korlátozása, ehhez is gyűjtötték az aláírásokat.

Fehér Attila, a Lehet Más a Politika Csongrád megyei területi szervezetének elnökségi tagja arról beszélt, nagy változások voltak tavaly tavasszal a megyei szervezetben, és az új vezetés legfőbb célkitűzése az volt, hogy ne csak Szegeden, hanem az egész megyében kiépítsenek egyfajta személyes hálózatot, ennek érdekében a megye nagyobb városaiban (Szentesen, Hódmezővásárhelyen, Csongrádon, Makón) és a kisebb településeken is rendszeresen megfordulnak. A kampány közeledtével azonban a négy nagyobb város kerül fókuszba. Annál is inkább, mert minden egyéni választókerületben szeretnének jelöltet indítani, így tavasszal többször is vissza fognak térni programokkal, de akkor már a jelöltet támogatva, népszerűsítve. Az LMP választási programja gyakorlatilag kész, ők a kampány ideje alatt erre szeretnének koncentrálni, nem a sárdobálásra.

 lmp lmp  lmp

Vélemény, hozzászólás?