Kiemelt hírek Térség

Derekegyházi véradás – 158-szoros véradó

A Dr. Bugyi István Kórház, a Magyar Vöröskereszt Szentesi Vezetősége és Derekegyház önkormányzata július 10-én – a 13. Palacsinta fesztiválhoz kapcsolódva – véradást szervezett a község Művelődési Házában.

A településen minden évben sikeres a helyben szervezett véradás, az idén 41-en jelentkeztek. Talán helyi sajátosságnak is mondható, hogy egyre többször együtt jönnek a családok felnőtt tagjai, és nyújtják karjukat a humanitárius cél érdekében.

Ezúttal az adta a Derekegyházi Véradás másik különlegességét, hogy itt adott vért Király József (ARH+), és ez már 158. (!) volt az ő életében. A véradásokat szervezők által felkínált többféle helyszín közül szinte már mindenütt adott vért. Mivel Derekegyházon született, még nagyobb szeretettel és örömmel adja vérét a községben szervezett alkalmakon.

Itt is megkapták a Magyar Vöröskereszt és az Országos Vérellátó Szolgálat véradókampánya keretében a köszöntő kártyájukat a véradók.

A 2019. július 1-je és szeptember 1-je között vért adók egy személyes köszönőkártyát kapnak, amelyen egy egyedi kód is található. A feltöltők között értékes nyereményeket sorsolnak ki.

A derekegyházi véradás közös, bográcsos vacsorával zárult.

Képmelléklet:
https://www.facebook.com/pg/szentesigyors/photos/?tab=album&album_id=2889765734427898

Vélemény, hozzászólás?