Kiemelt hírek Szentes

Derekegyházon a palacsinta-helyzet egyre fokozódik….

A XII. Palacsintafesztivál második napjára már bemelegedtek a palacsintasütők, egyre másra ontották a kisebb-nagyobb méretű süteményeket. Ráadásul az érdeklődés is megnőtt, a programok pedig egyre sokszínűbbé váltak.

Egy ünnepi aktussal kezdődött az esti kulturális program: a Mártélyi Önkéntes Tűzoltós Egyesület egy tűzoltóautót adott át derekegyházi társ-szervezetüknek. Az eseményen részt vett a Szentesi Katasztrófavédelmi kirendeltség vezetője, Krám István, és a szentesi tűzoltók vezetője Kálmán Raymund is.

A színpadon elsőként a fábiánsebestyéni Borostyán Közösségi Klub kabaré műsorát láthatta a közönség, majd Szentes város adott műsort.

A Kurca-parti település képviseletében fellépett a FitKid Szentes Egyesület, az NRG Tánciskola Szentesi csoportjai, a Magyar Serdülő Birkózó válogatott kisebb csoportja, valamint a Kanálgép együttes adott koncertet.

Az est folyamán a Varga Miklós énekes volt a sztárvendég.

Mindeközben szinte óránként palacsintatáncot tanulhatott és adott elő, a közönség, akik tombolát is kaptak (egy görögországi nyaralás lesz  a fődíj).

A palacsintákat pedig folyamatosan sütötték, ízesítették, tekerték, és „vitték mint a cukrot” – ötösével, tízesével, sőt. A serdülő birkózó válogatott például 500 fogyasztott el a helyszínen – és mások is voltak, akik nagy mennyiségeben palacsintáztak.

De hát, erről is szól  a fesztivál …

 

 

 

 

Vélemény, hozzászólás?