Kiemelt hírek Szentes

Derzsi Kovács Jenőre emlékeztek (videókkal)

A Zöldág Hagyományőrző Szakkör (Hankó Györgyné) és a Horváth Mihály Gimnázium szervezésében április 15-én, születése 130. és halálának 50. évfordulóján, Derzsi Kovács Jenőre, a szentesi Horváth Mihály Gimnázium egykori tanárára, népdalszerzőre, néprajzi gyűjtőre emlékeztek.

A program elején a Szentes Városi Fúvószenekar az Erdélyből származó Derzsi Kovács Jenő: Kárpáti induló című szerzeményét játszotta el, vezényelt Várkonyiné Mihály Erna.

Ezt követően az egykori kolléga, Bácskai Mihályné, ny. gimnáziumi tanár emlékezett a művész-tanárra, a TANÁRRA. (Ezt láthatják, hallhatják a videón.)

Az emlékezés után a Horváth Mihály Gimnázium képviseletében Tóth Tamás igazgató és diákok; a helyi önkormányzat nevében Szirbik Imre polgármester és Szabó Zoltán Ferenc képviselő; a Zöldág Hagyományőrző Szakkör nevében Hankó Györgyné és a szakkör fiataljai koszorúzták meg a Pólya u. 1. szám alatti ház kőkerítésén (éppen 10 évvel ezelőtt) elhelyezett emléktáblát.

Körtvélyessy László, a „Derzsi-ház” jelenlegi tulajdonosa a házzal kapcsolatos „érzelmeiről” osztotta meg gondolatait a jelenlévőkkel.

A Horváth Mihály Gimnázium Kamara Kórusa dalcsokrot adott elő Derzsi Kovács Jenő dallamgyűjteményéből (nagyon tiszán énekelve), Szerb Zsuzsa vezetésével.

A megemlékezésen tekerőn közreműködött Balla Tibor, Arany Páva nagydíjas tekerős.

Derzsi Kovács dallamok – videón:
https://youtu.be/QcY5iVpNfEA

Képmelléklet:
https://www.facebook.com/pg/szentesigyors/photos/?tab=album&album_id=2675708629166944

 

Bácskai Mihályné, ny. gimnáziumi tanár emlékezett D.K.Jenőre

Derzsi Kovács Jenőre emlékeztek(Videókkal és képmelléklettel)A Zöldág Hagyományőrző Szakkör (Hankó Györgyné) és a Horváth Mihály Gimnázium szervezésében április 15-én, születése 130. és halálának 50. évfordulóján, Derzsi Kovács Jenőre, a szentesi Horváth Mihály Gimnázium egykori tanárára, népdalszerzőre, néprajzi gyűjtőre emlékeztek.A program elején a Szentes Városi Fúvószenekar az Erdélyből származó Derzsi Kovács Jenő: Kárpáti induló című szerzeményét játszotta el, vezényelt Várkonyiné Mihály Erna. Ezt követően az egykori kolléga, Bácskai Mihályné, ny. gimnáziumi tanár emlékezett a művész-tanárra, a TANÁRRA. (Ezt láthatják, hallhatják a videón.)Az emlékezés után a Horváth Mihály Gimnázium képviseletében Tóth Tamás igazgató és diákok; a helyi önkormányzat nevében Szirbik Imre polgármester és Szabó Zoltán Ferenc képviselő; a Zöldág Hagyományőrző Szakkör nevében Hankó Györgyné és a szakkör fiataljai koszorúzták meg a Pólya u. 1. szám alatti ház kőkerítésén (éppen 10 évvel ezelőtt) elhelyezett emléktáblát. Körtvélyessy László, a „Derzsi-ház” jelenlegi tulajdonosa a házzal kapcsolatos „érzelmeiről” osztotta meg gondolatait a jelenlévőkkel. A Horváth Mihály Gimnázium Kamara Kórusa dalcsokrot adott elő Derzsi Kovács Jenő dallamgyűjteményéből (nagyon tiszán énekelve), Szerb Zsuzsa vezetésével.A megemlékezésen tekerőn közreműködött Balla Tibor, Arany Páva nagydíjas tekerős. Derzsi Kovács dallamok – videón:https://youtu.be/QcY5iVpNfEAKépmelléklet: https://www.facebook.com/pg/szentesigyors/photos/?tab=album&album_id=2675708629166944

Közzétette: Szentesi Gyors – hangos hírújság – 2019. április 15., hétfő

Vélemény, hozzászólás?