Hírek Kiemelt hírek Szentes

Diákmise és az Erzsébet díjak átadása

A címben szereplő két fontos eseménnyel zárult a 10. Erzsébet Hét. a Szentesi Szent Erzsébet Katolikus Általános Iskola és Óvoda november 13-19 között rendezte meg a már hagyományos rendezvénysorozatát, ami az idén is „megmozgatta” a diákokat, a szülőket és a pedagógusokat – így tovább erősítette a közösséget.

A hét zárásaként november 19-én, a Szent Anna templomban dr. Gruber László plébános tartott diákmisét, melynek során Szent Erzsébetre is emlékeztek.  Ünnepi műsort az intézmény 3.b osztályos tanulói adtak, felkészítőik: Máthé Éva és Törő Melinda tanítónők voltak.

Az elmúlt évek során végzett kiemelkedő tevékenységéért a szentesi Karitász Benedek Viktóriát elismerésben részesítette, melyet az Egyházközség plébánosától vehetett át.

 

Benedek Viktória

 

 

A liturgiát követően a Szent Erzsébet Rózsái Alapítvány adta át az ilyenkor szokásos, a példamutató közösségi munkáért járó Erzsébet díjakat.

A pedagógusok Erzsébet díját Csiszárné Bánszegi Zsuzsanna kapta. Erzsébet díjat kapott (később veszi át) Bárkai Magdolna, az iskola Gazdasági Irodájának munkatársa.

A diákok közül Horváth Kata (6.b) és Rapos Tímea (4.b.) részesült az elismerésben.

A szentmise végén a templom két kijárati ajtajánál a ministránsok osztották a kedves híveknek az Erzsébet-kenyeret, mely emlékeztette a résztvevőket a rászoruló embertársaink megsegítésére.

Képgaléria:

Szilágyi László kántor
Csiszárné Bánszegi Zsuzsanna
Rapos Tímea (4.b)
Horváth Kata (6.b)
Szabó Mariann, a Szent Erzsébet Rózsái Alapítvány vezetője
Benedek Viktória
Halmai István
Ünnepi műsort az intézmény 3.b osztályos tanulói adtak
dr. Gruber László plébános
navigate_before
navigate_next

 

 

Vélemény, hozzászólás?