Kiemelt hírek Szentes

Diákok tudományos értekezései a HMG-ben

Szentesen, a Megyeháza Konferencia és Kulturális Központban március 29-én kezdetét vette a Tudományos Diákkörök Országos Konferenciája (TUDOK) Kárpát-medencei Döntője. A Horváth Mihály Gimnázium által szervezett két napos rendezvényen 12 szekcióban 103 határon túli és inneni középiskolás diák méri össze tudását – saját kutatómunkájuk alapján.

Az ünnepélyes megnyitón részt vett Balázs József, a Hódmezővásárhelyi Tankerületi Központ igazgatója, dr. Lantos Ferenc, főiskolai docens, a Szentesi Studium Generale vezető tanára. A tanár urat kérdeztük a programról:

 

Szirbik Imre, Szentes polgármestere üdvözölte a megjelenteket, örömét fejezte ki, hogy a város adhat otthont egy ilyen fontos, és akár különlegesnek is mondható programnak.

A házigazdák nevében Tóth Tamás igazgató köszöntötte a konferencia résztvevőit, és bemutatta az általa vezetett intézményben folyó képzési formákat.

A megnyitón közreműködött Kozák Mira, a Lajtha László Alapfokú Művészeti Iskola gitár tanszakos növendéke.

Ezt követően megkezdődött a munka, a következő szekciókban:

  • Fizika, matematika, csillagászat
  • Irodalom, nyelvészet
  • Kémia, biokémia
  • National Instruments, műszaki tudományok, informatika
  • Pszichológia
  • Szociológia, társadalomtudomány

Fodor Izabella szentesi diák beszél előadásának témájáról:

 

A tanácskozás során lesz Emlékfa-ültetés az iskolában, az ünnepélyes zárást és eredményhirdetést március 30-án délutára tervezik

 

Vélemény, hozzászólás?