Hírek Kiemelt hírek Térség

DÖNTÉSHOZÓ a 45-ös főútról

A Szentes- Hódmezővásárhely közötti 45-ös főút újonnan elkészült szakaszát október 31-én átadták a forgalomnak. Nagy tanulság a Kurca-parti városnak, hogy a megyei jogú város Északi elkerülő útja fölötti felüljárón közlekedhetnek a biciklisek is, sőt ezt teljes biztonsággal tehetik, hiszen a hídon vezető kerékpárút úgy lett kialakítva, hogy nem keresztezi az autósok útját.

45-ös út e szakaszának rekonstrukciója érinti Szentest is, hiszen valószínű, hogy gyorsabban, és biztonságosabban lehet majd a teljes felújítás után Szegedre vagy Makóra eljutni Szentesről. (Az előzetes vélemények erről szólnak.)

A szentesi székhelyű Hunor Coop Zrt. egységei a megye több településén találhatóak, ezért kérdeztük meg a cég elnök-vezérigazgatóját Mészáros Zoltánt, ő hogy vélekedik erről a felújításról:

 

További pontos információkat tudhatnak meg a Vásárhelyi Televízió által készített tudósításból:

Ma adták át a 45. számú főút csomópontjában lévő felüljárót, amely a most épülő északi elkerülő egyik kiemelten fontos szakasza. A Szentes felé vezető forgalom lebonyolításában jelentős szerepet tölt be a híd.

Közzétette: Vásárhelyi Televízió – 2017. október 31.

 

A tervek szerint az elkerülő utat – teljes egészében – 2018 tavaszán adják át a forgalomnak.

 

 

 

Vélemény, hozzászólás?