Hírek Szentes

A DÖNTÉSHOZÓKAT KÉRDEZTÜK – egyetértenek a megyénkre váró névváltoztatással?

Az Országgyűlés október 3-án ellenszavazat nélkül döntött „A Magyar Köztársaság megyéiről, a megyék nevéről és székhelyéről szóló 67/1990. (VIII. 14.) OGY határozat módosításáról” szóló előterjesztésről, melyet Lázár János képviselő kezdeményezett. A határozat értelmében 2020. június 4-től (Trianon 100. évfordulója) a jelenlegi területtel megyénk új neve Csongrád-Csanád megye lesz, székhelye pedig Szeged.

A parlament döntése előtt a Csongrád megyei Közgyűlés is megtárgyalta az előterjesztést, és a névváltoztatást döntő többséggel támogatta.

Mi a döntéshozók álláspontjára voltunk kíváncsiak, ezért közülük kérdeztünk meg hármat, akik valamennyien részt vettek szavazásban. /Az interjúkat szó szerint közöljük./

Farkas Sándor, a 3. számú választókerület (Szentes és Csongrád ide tartozik) országgyűlési képviselője többek között a Csanád nevet viselő  történelmi hagyományokkal rendelkező települések (Csanádapáca, Csanádpalota stb.) miatt is igennel szavazott:

 

Szabó Zoltán Ferenc, Szentes (Jobbik) Csongrád megyei Közgyűlési képviselője, a 900 éves történelmi tradíciókra is gondolt szavazásakor:

 

Szirbik Imre, Szentes polgármestere (MSZP) Csongrád megyei Közgyűlési képviselő először nemmel akart szavazni, de a tanácskozáson hallottak alapján megváltoztatta véleményét:

 

 

 

Vélemény, hozzászólás?