Hírek Szentes

A DÖNTÉSHOZÓT KÉRDEZTÜK – a testületi ülésen

A szentesi képviselőtestület október 26-án, a Városháza Dísztermében tartotta idei soros 8. tanácskozását. A testületi ülésen megjelent Farkas Sándor, a térség országgyűlési képviselője.

Összesen 15 napirendi pontot tárgyaltak. A képviselők először meghallgatták a polgármester tájékoztatóját a két ülés között végzett munkájáról, majd az írásban benyújtott interpellációkról tárgyaltak.

A 23 kérdés adott válasz közül hármat nem fogadtak el. Ennek alapján mondhatójuk, hogy a Köztársaság utcában továbbra sem megoldott a rágcsálóirtás; a Nagyhegyi utcák számozásában nincs előrelépés; a Jókai és a Lázás Vilmos utcák sarkán álló ingatlan állapota továbbra is veszélyezteti az arra járókat.

Ezt követően a Szentes Város turisztikai és marketing koncepciója, intézkedési terve (2018-2019) című előterjesztésről tárgyaltak  a képviselők.

Már kérdésekben is felmerült, hogy túl általános az anyag, majd a vélemények között több kritika is megfogalmazódott:

+ az Üdülőközpont elmúlt 12 havi (egy éves) szálláshely kihasználtsága

19,9%, ami tragikusan alacsony!

+ az is baj, hogy a város nem elégedett, az országnak pedig nem vonzó

turisztikai célpont Szentes

+ a koncepció céljainak az eléréséhez az eddigieknél sokkal markánsabb, sokkal agresszívebb városmarketingre lenne szükség.

+ a városvezetés nem tartja kiemelkedő fontosságúnak a turizmus fejlesztését, évtizedek óta nem használja ki adottságait és most sem fordít kellő erőforrást arra, hogy lényegi változás következzen be.

+ egy-egy, láthatóan vonzó programhoz (pl. a közelgő Zorán koncert) további, helyi program-csomagot kellene ajánlani.

Több kérdése volt és véleményt is mondott a témával kapcsolatban  Dömsödi Teréz képviselő asszony, ezért kértük, foglalja ezeket össze Olvasóink számára:

Képgaléria:

navigate_before
navigate_next

 

 

 

 

 

 

 

Vélemény, hozzászólás?