Hírek Kiemelt hírek Szentes

Dr. Varga Erika kapta az idén a Dr. Bugyi Emlékérmet

A Dr. Bugyi István Kórház március 1-én rendezte meg a 30. Ünnepi Tudományos ülését, amelyen ismét átadtak egy, a volt kórházigazgató sebész főorvos tiszteletére alapított emlékérmet.

Az ünnepség a kórház kertjében, a professzor mellszobra előtt kezdődött, ahol Dr. Molnár Gábor Ph.D. osztályvezető főorvos emlékezett az intézmény névadójának életére, munkásságára. Ezt követően Dr. Kalmár Mihállyal, a kórház főigazgatójával közösen megkoszorúzták Dr. Bugyi István szobrát.

 

 

Az Ünnepi Tudományos Ülést a Megyeháza Konferencia és Kulturális Központban tartották, ahol Dr. Kalmár Mihály főigazgató köszöntötte a vendégeket, köztük Farkas Sándort, a térség országgyűlési képviselőjét, Szirbik Imre polgármestert, a Szegedi Tudomány Egyetemről (SZTE) meghívott előadókat.

 

Farkas Sándor köszöntőjében a kórház eddigi történetéről, majd a jelenéről szólt. Említette a gondokat, de látja az előrelépés, a fejlődés jeleit is. Hozzátette: az is jelentős eredmény, hogy a nagy átszervezések közepette a szentesi intézmény megmaradt, sőt nagyon bízik a közelgő fejlesztések megvalósulásában, és a kórház hosszú távú  jövőjében.

A résztvevők ezután megtekinthették az egyik helyi média által készített, a kórházat és dr. Bugyi Istvánt népszerűsítő videó filmet, majd Dr. Papp Zoltán Ph.D. a kórház Tudományos Tanácsának elnöke, az ülés levezető elnöke bejelentette, hogy a grémium az idén Dr. Varga Erika főorvosnak ítélte oda a Dr. Bugyi István Emlékérmet.

 

Dr. Varga Erika gazdag, és orvosi sikerekben is bővelkedő szakmai útját Dr. Pásztor Imre, a kórház orvos-igazgatója méltatta. Az emlékérem átvétele után Dr. Varga Erika tartott előadást a már negyven évet felölő radiológusi munkájáról.

 

 

A ülésen még tudományos előadást tartott prof. Dr. Varga Endre, a SZTE Traumatológiai Klinikájának igazgatója és Dr. Thury Attila egyetemi docens, SZTE Invazív Kardiológiai részleg helyettes vezetője.

A tudományos tanácskozás Dr. Kalmár Mihály főigazgató zárszavával ért véget.

Vélemény, hozzászólás?