Kiemelt hírek Sport Szentes

Drahota-Szabó Dorka: cél a sikeres nemzetközi szereplés

Drahota-Szabó Dorka teniszezőt már sokaknak nem kell bemutatni Szentesen, akiknek viszont igen, azoknak álljon itt Dorka néhány tavalyi eredménye.

2019-ben – 17 évesen – felnőtt magyar bajnoki címet szerzett párosban Nagy Adriennel, az U18-as Európa Bajnokságon pedig bronzérmesek lettek. TOP 300-as profi játékosokat tudott legyőzni, így a WTA ranglista 1055. helyéről a 745. helyre lépett előre a profik világ ranglistáján, és mindezt megkoronázta az év végén az első profi tornagyőzelmével párosban!

Ja, és azt még nem írtam, hogy Szentesről indult, itt kezdte sportpályafutását, itt fedezték fel tehetségét. Jelenleg a szegedi Sportmánia Egyesület játékosa, és a Horváth Mihály Gimnázium negyedéves magántanulója.

Már készül, alapoz az idei esztendő nagy kihívásaira, ezt a hétvégét szülővárosában tölti: edz, edz, edz; kikapcsolódik, családjával tölt sok-sok időt. A felkészülésben Kovács Zita egyesületi társa segíti, ha a tréning úgy kívánja.

Az eredmények ismeretében az idei év céljairól kérdeztük, melyet egy rövid videó-összeállításban Önök is megismerhetnek:
https://youtu.be/6qhN539mFcE

A nagy munkát kívánó célok – csak acélosabbá teszik, az amúgy sem átlagos, és rá nagyon is jellemző elszántságát.

Képgaléria az egyik szentesi edzésről:
https://www.facebook.com/pg/szentesigyors/photos/?tab=album&album_id=3492847677453031

Vélemény, hozzászólás?