Kiemelt hírek Szentes

Düsseldorfban mutatkozik be Szentes

A Düsseldorfi Magyar Napok 2018. szeptember 27-30. között immáron harmadik alkalommal kerülnek megrendezésre Észak-Rajna-Vesztfália tartomány fővárosában. A rendezvényre tradicionálisan Düsseldorf belvárosának szívében kerül sor, idén a Johannes-Rau-Platzon.

A rendezvény rendkívül sokoldalú, melynek célja nem csak hazánk gasztronómiai kínálatának és kiemelt turisztikai területeinek bemutatása, hanem koncerteken, táncos rendezvényeken és más programokon keresztül a magyar kultúrát is középpontba helyezi.

Az idei rendezvényt Thomas Geisel, Düsseldorf főpolgármestere nyitotta meg.

Szentes Város Önkormányzata és a Délkertész közösen mutatkozott be szóróanyagokkal, prémium minőségű zöldségekkel, hazai ízekkel és pálinkával. A stand igen népszerű volt nem csak a Düsseldorfban élő magyarok körében, hanem a németek is előszeretettel érdeklődtek a vízilabda, a paprika és a gulyás után. Voltak Szentesről elszármazottak, akik elérzékenyültek mikor meglátták a hazait.

Képek:

navigate_before
navigate_next

 

A Délkertész képviseletében Gyuricza Kitti elmondta, hogy a hasonló vásárokon előszeretettel mutatkoznak be, hiszen a személyes találkozás mindig pozitív hatással bír.
Összességében a Délkertész és Szentes pozitívan hívta fel a figyelmet közös értékeinkre.

/Henrietta Torday/

Vélemény, hozzászólás?