Blog Szentes

É S Z R E V E T T E M – Egy kisgyermekes apuka monológja egy játszótéren

Szentes központjában (bár több mint  500 méterre van a város fő  terétől..) található a nemrégiben átadott VUK játszótér. Közelében van a település legnagyobb létszámú óvodája, egy általános iskola és a Klauzál lakótelep egy része.

Sokan használhatják, sokszoros figyelmet is érdemelne. Több apró, egy-két balesetveszélyes részre érdemes lenne figyelni azoknak, akikre ez tartozik. Mert valakiknek – nem a szülőknek, és pláne nem a gyerekeknek – az a feladata, hogy karbantartsa a játszó eszközöket, ápolja a környezetet.

 

 

A képek is tanúsítják, hogy vannak gondok az említett játszótéren, de mindről nem érdemes fotót készíteni. Viszont szeretném, ha felfigyelnének az illetékesek a jelzésre, és a baleset veszélyeket gyorsan elhárítanák.

 

Tudom, hogy van igyekezet az állagmegóvásra; sejtem, hogy lehetne a pénzhiányra is hivatkozni, de egy játszótéri balesetet megvárni senkinek sem jó.

 

 

A megelőzés érdekében javaslom, hogy meghatározott időközönként (ezt a szakemberek valószínűleg jól behatárolnák), de rendszeresen vizsgálni, ellenőrizni kellene a játszótereket, időben feltárni (és rangsorolni) a tennivalókat. Nem hiszem, hogy ez a mai viszonyokban nem megoldható.

Érnek ennyit a köz- játszótereket használó gyermekeink.

 

 

Vélemény, hozzászólás?