Kiemelt hírek Szentes

É S Z R E V E T T E M – fejlesztések a Somogyi Béla utcánál

Egyik Olvasónk jelezte, hogy „Szentesen, az Új u. – Somogyi Béla u. kereszteződésében található beépítetlen telken valamilyen beruházás indult meg, földmunkákat végeztek el, területeket jelöltek ki.” Utána érdeklődtünk, és megtudtuk, hogy aránylag jelentősebb fejlesztés indult el a jelzett helyen.

Antal Balázs Tibort, a helyi önkormányzat Városfejlesztési Bizottságának elnökét kérdeztük e témában. Elmondta, hogy pályáztak az üres terület beépítésére, és a városi közparkok fejlesztése keretében – egyebek mellett – lehetőség nyílott a régóta üres telek hasznosítására.

Olyan célt képzeltek el, amely a helyi közösség pihenését, kikapcsolódását szolgáló, nagy zöldfelülettel rendelkező rekreációs területként kerül hasznosításra. Gondoltak a fiatalokra, az idősebbekre is, valamint az állatbarátokra.

A beruházás befejezésekor lesz itt burkolt felületű street sportpálya, kültéri ping-pong asztal, ill. egy drótkötélpályás csúszka is létesül.

Az itt megpihenni vágyókat pihenő-beszélgető egységek, ivókút, gyalogos sétányok, járdák és utcai bútorok fogadják majd.

A lakó épületek felőli szélen pedig burkolt parkolóhelyek létesülnek, de  kerékpártámaszokat is elhelyeznek. Az árnyékolást a park szélére telepített fasor biztosítja, ahol.

A terület Somogyi Béla utca felőli részén elkerített kutyafuttató alakítanak ki, a hozzátartozó „kiszolgáló létesítményekkel”.

Képgaléria:

navigate_before
navigate_next

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vélemény, hozzászólás?