Hírek Kiemelt hírek Sport Szentes

EB 7. hely birkózásban

A hétvégén értékes érmeket és helyezéseket szereztek a Dr. Papp László Birkózó SE sportolói. Május 29-én (szombaton) szinte minden korosztálynak rendeztek valamilyen versenyt, ahol versenyzőink igazán kitettek magukért.
Cseh Balázs élete első kontinensviadalán értékes győzelmekkel és tapasztalattal gazdagodott, a helyosztókért vívott csatában sajnos orosz ellenfelétől egy-egy döntetlennel, később szerzett ponttal, ellenfele győzött, így Balázs nem birkózhatott éremért: Végül – az EB népes mezőnyében – az igen előkelő 7. helyen végzett!
Vajda Szebasztián Dorogon, a Fekete Gyémánt kupán birkózott a címeres mezért, melyen nyolc ország, százhat birkózója próbált szerencsét a városi sportcsarnokban. A magyar birkózók mellett cseh, ukrán, svéd, holland, szlovák, dán és moldovai versenyzők színesítették a nemzetközi versenyt. Szebasztián egészen a döntőig menetelt, de sajnos ott a hazaiak versenyzője legyőzte, így 2. helyet szerezte meg, ennek köszönhetően jövő héten a válogatottal Romániában vesz részt egy újabb nemzetközi versenyen, s utána egy edzőtáborban segíthet a többiek felkészülésében.
Lehet, hogy egy kép erről: 7 ember, álló emberek és belső tér
A legkisebbek a Berettyóújfalun megrendezett gyermek gálán vívták meg csatáikat és szereztek csillogó érmeket. Voltak olyanok, akiknek ez volt életük első birkózó versenye, ezért is örülünk annak, hogy mindenki kihozta magából a legtöbbet. Összes versenyzőnk teljes erővel küzdött.
A következő eredmények születtek:
Első hely:
Tápai Levente
Második hely:
Farkas Vivien
Sipos Csenge
Farsang Zalán
Kovács Zente
Sági Attila
Harmadik hely:
Barna László
Barna Milán
Bélteki Noel
Kátai János
Nagy Patrik
Pozsár Ákos
Pozsár Zalán
Gratulálunk mindenkinek!!!

Vélemény, hozzászólás?