Kiemelt hírek Sport Szentes

EB bronzérmesek a szentesi pólós lányok

Mint ahogy arról korábban már beszámoltunk, a horvátországi Sibenikben rendezték meg a vízilabda leány U17-es Európa-bajnokságot.
Az ott szereplő magyar válogatottnak két szentesi játékosa is volt: Bonca Vivien és Mácsai Kata. Mindketten meghatározó játékosai voltak a válogatottnak, góljaikkal járultak hozzá, hogy a magyar válogatott sikeres menetelést követően végül a harmadik helyen végezzen.
A magyar együttes az Európa Bajnokságon összesen hat mérkőzést játszott, és csak egyet veszített el (a a végül az első helyen végző orosz válogatott ellen), így szerezték meg a bronzérmet – kétszer is legyőzve a nemzetközi vízilabda világban jelentős pólós tényezőnek számító olasz válogatottat.
Persze ehhez rengeteget kellett dolgozniuk: egyrészt, hogy a két szentesi lány tagja legyen a szűk keretnek, másrészt hogy aztán (kb. két hónapos kemény felkészülést maguk mögött tudva) a dobogón végezzenek.
A szövetségi edző Benczur Márton volt, ő és a stábja jól foglalkozott az általuk kiválasztott tehetségekkel, ennek (is) köszönhető a siker. Gratulálunk a csapatnak (köztük a szentesi kötődésű Mácsai Eszternek)!
GRATULÁLUNK a Szentesi Vízilabda Klub két kiválóságának is: az Európa Bajnoki bronzérmes Mácsai Katának és Bonca Viviennek!!!
Csak így tovább!!!

Vélemény, hozzászólás?